Gimnazijos veiklų aprašai

 

PROJEKTO / VEIKLOS APRAŠAS

 

 

Pavadinimas/ tema

EKOLOGINIS  MUILAS IR JO SVARBA

Anotacija/santrauka

Projektas  mokiniams, skirtas išsiaiškinti, koks svarbus muilas yra žmonių gyvenime. Išmokti  kaip ekologišką muilą galima pasigaminti savo rankomis.

Dalykas/integruojami dalykai

STEAM, kultūrinis ir įtraukusis ugdymas

Tikslinė grupė/klasė

Nuo pirmoko iki dešimtoko

Laikas/trukmė

3 valandos

Vieta/ugdymosi aplinkos

Chemijos kabinetas

Priemonės/informacijos šaltiniai

Priemonės reikalingos veiklai: pateiktys, muilo bazė, muilo formelės, priedai: eteriniai aliejai, dažai, džiovinti priedai, mikrobangė krosnelė.

Mokymosi tikslai/ugdomos kompetencijos

Ugdomos kompetencijos: pažintinė, kūrybiškumo, komunikavimo, socialinė ir emocinė. Tikslas. Susipažinimas su muilo gaminimo technologija. Praplėsti žinias apie muilo atsiradimą, jo naudingumą. Ugdyti higienos ir sveikatinimo įgūdžius.

Veiklų aprašymas

1. Susipažindinimas su muilo istorija, kita įdomia informacija (pateiktys);

2. Filmuko peržiūra (kaip pasigaminti muilą šaltuoju būdu); https://www.youtube.com/watch?v=BTrkIFbySIY

3. Gaminamas muilas;

4. Pagamintas produktas nešamas namo.

Vertinimas

Vertinama formuojamuoju būdu, pagiriant, skatinant, už aktyvų dalyvavimą projekte įrašant pagyrimus ar padėkas.

Rezultatas

Mokiniai įgavo žinių apie muilą, higienos svarbą. Išmoko pasigaminti muilą.

Refleksija/išvados

Vaikai džiaugėsi pasiektu apčiuopiamu rezultatu- pagamintu muilu, kurį galėjo padovanoti savo artimiesiems. Praplėtė žinias apie muilo svarbą, higieną

Mokytoja

Snieguolė  Butkutė

 

PROJEKTO / VEIKLOS APRAŠAS

 

Pavadinimas/ tema

FERMENTINIO  GĖRIMO- IMBIERINIO  LIMONADO  GAMINIMAS

Anotacija/santrauka

Projektas  mokiniams, skirtas išsiaiškinti, kas yra fermentacija? Išmokti  pasigaminti limonadą.

Dalykas/integruojami dalykai

STEAM, kultūrinis ir įtraukusis ugdymas

Tikslinė grupė/klasė

Nuo pirmoko iki dešimtoko

Laikas/trukmė

3 valandos

Vieta/ugdymosi aplinkos

Laboratorija

Priemonės/informacijos šaltiniai

Priemonės reikalingos veiklai: pateiktys, mikrobangų krosnelė, imbiero šaknis, citrina, cukrus, sausos mielės, dubuo maišymui, plastikiniai buteliai.

Mokymosi tikslai/ugdomos kompetencijos

Ugdomos kompetencijos: pažintinė, kūrybiškumo, komunikavimo, socialinė ir emocinė. Tikslas. Susipažinimas su fermentacijos procesu ir jo panaudojimo galimybėmis. Susipažinimas su biotechnologijų sąvoka.

Veiklų aprašymas

1. Mielių panaudojimas (pateiktys);

2. Gamybos procesas

3. Pagamintas produktas nešamas namo.

Vertinimas

Vertinama formuojamuoju būdu, pagiriant, skatinant, už aktyvų dalyvavimą projekte įrašant pagyrimus ar padėkas.

Rezultatas

Mokiniai įgavo žinių apie mielių rūšis, panaudojimo sritis.  Suprato fermentacijos procesą.

Refleksija/išvados

Vaikai džiaugėsi pasiektu apčiuopiamu rezultatu- pagamintu puikiu limonadu.

Mokytoja

Lilijana Mickūnienė

 

Atnaujinta: 2025-05-21
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Pamokų laikas
1. 08.00 – 08.45
  • 1. 08.00 – 08.45
  • 2. 08.55 – 09.40
  • 3. 09.50 – 10.35
  • 4. 10.55 – 11.40
  • 5. 12.05 – 12.50
  • 6. 13.00 – 13.45
  • 7. 13.55 – 14.40
  • 8. 14.50 – 15.35
  • 9. 15.45 – 16.30