Minint Černobylio branduolinės katastrofos 36-ąsias metines (1986 m. balandžio 26 d.)

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-05-01
  • Kategorija: Renginiai

Apie šią pasaulinio masto branduolinę katastrofą,  įvykusią 1986 m. balandžio 26 d., buvo prisiminta Vievio gimnazijoje. Fizikos mokytoja Onutė Fylerytė ir bibliotekos vedėja Vega Selskienė suorganizavo fotografijos ir archyvinių eksponatų parodą „Minint Černobylio katastrofos 36-ąsias metines“. Gimnazijos bendruomenė galėjo išsamiau susipažinti su branduolinės avarijos įvykių seka, avarijos padarinių likvidavimu ir skaudžiomis pasekmėmis, kurios juntamos iki šiol.

Ypač dėmesio sulaukė 7b kl. mokinio R. Acus atneštas į parodą sovietinio laikmečio prietaisas DP-5V, skirtas gama spinduliuotės lygiui ir įvairių objektų radioaktyviajam užterštumui matuoti. Parodoje taip pat buvo eksponuojamas sovietmečio aparatas DP-22Vm, skirtas matuoti žmogaus gama spinduliuotės dozę (individualių dozimetrų komplektas), bei kelios įvairių modelių dujokaukės. Šiuos eksponatus pristatė V. Selskienė. Parodos ekspozicija skatino lankytojus susimąstyti, kokie pavojai slypi už taikaus atomo, jei staiga įvyksta branduolinė avarija. Netradicinėje fizikos pamokoje mokytoja O. Fylerytė išsamiai supažindino 2a klasės mokinius apie radiaciją ir žalingą jos poveikį visiems gyviesiems organizmams. 2a kl. mokinė M. Čirvinskaitė demonstruodama skaidres, įdomiai pasakojo apie Ignalinos atominę elektrinę. Bibliotekos vedėja V. Selskienė pateikė vaizdinę medžiagą apie didžiausius pasaulyje įvykusius branduolinius sprogimus, taip pat paruošė ir kiekvienam mokiniui įteikė po informacinį lankstinuką „Radiacinis pavojus“.

Šiandien stovime ant branduolinio karo slenksčio, todėl turėtume išmanyti, kaip elgtis įvykus branduolinei avarijai. Saugokime save ir vieni kitus, gyvenkime ramiai ir taikiai, tačiau bet kurią akimirką būkime pasirengę įvairiems ekstremaliems gyvenimo atvejams.

Vega Selskienė

 

              

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas