Prevencinės paskaitos

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-03-02
  • Kategorija: Svarbu!

Vievio gimnazijoje nuolat vykdomos įvairios prevencinės priemonės, nes nuoseklus ir kryptingas visos bendruomenės darbas kuria vis geresnį gimnazijos mikroklimatą, saugią bei draugišką aplinką joje besimokantiems mokiniams. Viena iš prevencijos priemonių – šviečiamoji veikla – visada gerai vertinama ir mokinių, ir klasių auklėtojų.

Šiais mokslo metais gimnazijos socialinė pedagogė A.Apyvalienė inicijavo ir koordinavo prevencinių paskaitų ciklą („Lengvi pinigai“, „Teisinė atsakomybė“ ir „Interneto kultūra“). Paskaitas mokiniams skaitė Vilniaus apskrities VPK Elektrėnų PK veiklos skyriaus tyrėja Žydronė Sakaliūnienė. Paskaitų klausėsi IA klasės mokiniai kartu su auklėtoja E.Šablinskaja. Ypatingą dėmesį pareigūnė skyrė aktualioms nepilnamečių problemoms: alkoholio vartojimui, viešosios tvarkos pažeidimams, patyčioms, narkotinių medžiagų vartojimui ir turėjimui, įžeidžiantiems komentarams socialiniuose tinkluose, prekybai žmonėmis, nelegalių prekių pardavimui ir piniginių santaupų išviliojimui, šantažui ir t.t. Pareigūnė paaiškino, kuo skiriasi baudžiamoji ir administracinė atsakomybės, kokios skiriamos nuobaudos už padarytus nusižengimus, kokie pavojai tyko internetinėje erdvėje, priminė, kokios yra mokinių pareigos ir teisės. Ž.Sakaliūnienė pateikė ne tik daug teisinės informacijos, bet ir konkrečių pavyzdžių, buvo demonstruojama filmuota medžiaga, pokalbių tarp nusikaltėlių ir nukentėjusiųjų įrašai. Taip pat pareigūnė pateikė padalomąją medžiagą. Mokiniai ne tik klausėsi, bet ir klausinėjo, vertino įvairius poelgius, diskutavo apie nusikaltimų pasekmes jaunimo ateičiai, tolimesnėms karjeros galimybėms.

IA klasės mokiniai nuoširdžiai dėkoja Ž.Sakaliūnienei ir A.Apyvalienei už įdomias ir turiningas paskaitas. O mes tikimės, kad šie užsiėmimai motyvuos mokinius sveikiau gyventi bei atsakingai elgtis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos