Pilietiškumo pamokos

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-03-12
  • Kategorija: Renginiai

Nuo 1990 metų Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena kiekvieno lietuvio širdyje yra išskirtinė: Lietuvai ji reiškia viltį, atgimimą, laisvę. Šiais metais trisdešimt antrą kartą švenčiama  Kovo 11- oji tik patvirtina mūsų tautos dvasios stiprybę. Šią gražią šventę paminėjome ir savo gimnazijoje.

Per įvairių dalykų pamokas gimnazijos mokiniai kartu su mokytojais kalbėjo apie reikšmingus įvykius, kurie prisidėjo prie nepriklausomybės atkūrimo, dalinosi mintimis ir apie laisvės svarbą valstybei bei kiekvienam žmogui, ir apie Lietuvos ateitį.

Per ilgąją pertrauką visi klausėsi gimnazijos radijo laidos, kurios metu buvo kalbama apie lietuvių tautos kelią į laisvę.

Penktų  klasių auklėtojos R. Peleckienė, D. Charūnaitė ir V. Špiliauskaitė organizavo akciją „Aš esu vėliava“. 5A klasės mokiniai per klasės valandėlę dalyvavo viktorinoje. 5B klasės mokiniai, pasipuošę tautine atributika, žiūrėjo filmo „Laisvės trajektorijos“ ištraukas, kalbėjo apie tai, kas yra laisvė, nepriklausomybė, ką simbolizuoja mūsų vėliavos spalvos. Po to mokiniai atliko užduotį: raidžių margumyne reikėjo surasti 20 žodžių, susijusių su Kovo 11-ąja. Keturi mokiniai, greičiausiai atlikę užduotį, buvo apdovanoti prizais. Visi padainavo V.Bareikio  dainą  „Aš esu vėliava“. 5C klasės mokiniai žiūrėjo filmuką „Pasakojimas vaikams apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną“. Taip pat atsakinėjo į viktorinos „Ką aš žinau apie Lietuvą?“ klausimus, dainavo grupės „TaRuta“ dainą „Amžinoji trauka Lietuva“. 5B ir 5C klasių mokinių fotosesijos tema – „Vėliava“.

Lietuvai svarbių datų minėjimas – puiki proga integruoti mokomuosius dalykus. Štai 2A klasės mokiniai dalyvavo integruotoje lietuvių kalbos ir technologijų pamokoje. Iš pradžių per technologijų pamoką (mokytoja D. Šumskienė) jie gamino šventinius akcentus – paukščius. Per lietuvių kalbos pamoką (mokytoja A. Barauskienė) mokiniai ant jų užrašė savo mintis apie laisvę. Gimnazijos skaitykloje vyko netradicinė lietuvių kalbos pamoka  6A klasei, kur bibliotekininkė  L. Dzingienė ne tik buvo parengusi parodėlę apie  Kovo 11-ąją, bet ir, demonstruodama skaidres, kvietė mokinius diskutuoti apie tikrąsias vertybes – tiesą, Tėvynės meilę, bendrystę. Mokiniai skaitė eilėraščius (mokytoja A. Barauskienė), aiškinosi, kuo skiriasi dvi Lietuvos nepriklausomybės dienos.

Šią  ypatingą dieną trumpam gimnazijos bendruomenė pamiršo rūpesčius, džiaugėsi ir didžiavosi, kad yra laisvi!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos