Orientacinės varžybos „Discover Vilnius“

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-05-15
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. gegužės 10 d. 6, 8, 9 klasių mokiniai kartu su Vievio gimnazijos anglų kalbos mokytoja Vaida Barščevičiene vyko į edukacinę kelionę-pamoką Vilniaus senamiestyje.

Atvykę į Vilnių, mokiniai buvo suskirstyti į komandas. Jos gavo žemėlapius bei anglų kalba aprašytų 15 objektų ir jų adresus. Reikėjo surasti šiuos objektus, prie kiekvieno atlikti po dvi užduotis bei nusifotografuoti. Be to, pakeliui reikėjo pasikalbėti su turistais, papildomai fotografuoti vietas, kurios nebuvo pažymėtos žemėlapyje, bet labai patiko ir jas būtų galima rekomenduoti pamatyti kitiems.

Išklausiusios instruktažą, aš, Ernesta ir Marija suskubome atlikti užduočių. Ieškodamos pirmo objekto, sutikome labai malonius turistus iš Kinijos. Pasikalbėję su jais, judėjome toliau. Vėliau sutikome dar vieną turistę, deja, ji nemokėjo kalbėti angliškai, dėl to mums nepavyko su ja pabendrauti. Kai visos užduotys buvo atliktos, nuėjome užkąsti į Kačių kavinę. Pailsėjusios ir pasidžiaugusios  kačių kompanija, nuskubėjome į Katedros aikštę, kur rinkosi visos komandos.

Geriausiai užduotis atlikti pavyko mūsų komandai (8A klasės mokinės D. Simanavičiūtė ir IA  klasės mokinės E. Neverovska, M. Januškevičiūtė) ir 6B klasės mokinių grupei (B. Grybauskas, D. Grybauskas, J. Jankaitis, P. Rutkevičius). Sunkiau sekėsi IC ir 8A (T. Žigas, M. Steiblys, A. Zubavičiūtė  bei  E. Naudulaitis) bei 6B (I. Ankudinovaitė, G. Apanavičiūtė, U. Jankūnaitė, R. Kanapickaitė)  klasių komandoms,  bet šie mokiniai įgijo daugiau bendradarbiavimo patirties.

Patyrę daug nuotykių, laimingi sugrįžome namo. Skatinu mokinius dalyvauti netradicinėse pamokose-kelionėse, tyrinėti, geriau pažinti mus supančią aplinką bei pasidalinti savo įspūdžiais.

Deima Simanavičiūtė, 8A klasės mokinė

Nuotraukos:
Ernesta Neverovska

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos