Metų knygos rinkimai

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-04-27
  • Kategorija: Renginiai

Jau aštuonioliktą kartą Lietuvoje vyksta tradicinė akcija „Metų knygos rinkimai”. Kaip ir ankstesniais metais, knygos suskirstytos į penkias kategorijas – „Knygos suaugusiems“, „Poezijos knygos“, „Publicistikos ir dokumentikos knygos“, „Knygos vaikams“ bei „Knygos paaugliams“.

Vievio Lazdynų Pelėdos bibliotekoje vaikams ir paaugliams skirtas knygas pristatė 5A ir IIA klasių mokiniai (mokytojos Dalia Raslanienė ir Rita Bimbirienė). Netradicinę lietuvių kalbos pamoką stebėjo Vievio Jurgio Milančiaus pradinės mokyklos mokiniai su mokytoja Genute Vilkeliene. Visi susidomėję klausėsi K. Kasparavičiaus knygos „Žvaigždžių paukštis“, Indrės Šalčiūtės knygos „Lelijos nuodija miestą“, Viktoro Jasaičio knygos „Priklausomas. Be galimybės mesti“ ištraukų. Be galo intriguojantis pasirodė Justino Žilinsko romanas „Bėgliai“.

8B klasės mokiniai (mokytoja Irena Baliūnienė)  pristatė knygas, nominuotas   kategorijose ,,Knygos suaugusiesiems“, ,,Publicistikos ir dokumentikos knygos“ bei ,,Poezijos knygos“. Mokiniai atkreipė dėmesį, kad šiemet daug knygų ( Jurgos Vilės  „Nukritę iš Mėnulio. Sapnas apie Oskarą Milašių ir kitus paukščius“,  Rimanto Kmitos  „Ugnies giesmės: tūkstantis Sigito Gedos veidų“,  Rolando Maskoliūno „1922: tarp kanibalizmo ir modernizmo“ ), skirtų  įžymioms lietuvių kultūros asmenybėms pristatyti, o  poezijai  būdingas subtilumas  bei susitelkimas  į pojūčius ir atmintį. 

Antikos filosofas Seneka yra pasakęs: ,,Naudą duoda ne knygų daugumas, bet gerumas“. Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną,  sužinosime geriausias 2022 m. knygas.

Jaunieji žurnalistai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos