Pamokos netradicinėje erdvėje

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-04-04
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. kovo 30 d. 7A ir 6B klasių mokiniams anglų kalbos pamokos vyko netradicinėje erdvėje – Elektrėnų sav. didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje. Jas organizavo mokytojos V.Špiliauskaitė ir E.Šablinskaja. Per anglų kalbos pamokas mokiniai pradeda mokytis apie atliekų rūšiavimo svarbą, rūšiavimo būdus, perdirbimą ir ekologiją, todėl, taikant ,,apverstos” pamokos metodą, gauti vertingos informacijos, pasisemti žinių reikia vietoje, kurioje atliekos yra rūšiuojamos ir paruošiamos perdirbimui. Daug įdomios ir naudingos informacijos mokiniai sužinojo iš edukaciją ,,Atliekų rūšiavimo kultūra” vedusios lektorės J.Stepanavičienės. Lektorė parodė stiklo (spalvoto ir nespalvoto), plastiko, plėvelės, elektroninių prietaisų, medienos, baldų, tekstilės atliekoms rūšiuoti skirtus konteinerius, vietą, skirtą mašinų padangoms sukrauti, pavojingų ir skystų atliekų surinkimo konteinerius. Lektorė papasakojo, kad į aikštelę per metus atvežama apie 240 tonų atliekų. Sudomino faktas, kad kiekvienas šeimos pilnametis narys nemokamai gali priduoti vieną komplektą padangų, 250 kg statybinių ir griovimo atliekų, 50 kg tekstilės ir t.t. Didžiausio dėmesio sulaukė stotelė DĖK’UI. Čia Elektrėnų savivaldybės gyventojai gali palikti geros būklės, bet jau nebenaudojamus arba nebereikalingus daiktus, baldus, indus ir žaislus. Ko tik ten mokiniai nerado! Ne vienas susimąstė, kad, artėjant sezoninių drabužių rūšiavimo laikui, gali tekti apsilankyti tvarumo koncepciją palaikančioje stotelėje ir galbūt suteikti naują gyvenimą jau nebereikalingam daiktui, žaislui ar knygai.

Kad edukacijos tikslas pasiektas, parodė pamokos pabaigoje teisingi mokinių atsakymai į klausimus. Mokiniai gavo užduotėlių, kurias atliks namuose ir aptars kitoje pamokoje.

Žinoma, šios pamokos tik ilgo kelio pradžia, nes mokiniai visą gyvenimą mokysis atsakingo požiūrio į perteklinį vartojimą, tvarumą, ekologiją, bet labai džiugu stebėti, kaip keičiasi jų požiūris ir mąstymas, kaip jie tampa sąmoningesni ir supranta, kad ekologiškos aplinkos ateitis priklauso būtent nuo jų požiūrio ir sąmoningumo.

Anglų kalbos mokytoja E. Šablinskaja ir A. Protusevičiūtė, 7A klasės mokinė

Nuotraukos:
Elina Šablinskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos