Elektrėnų savivaldybės gimnazistams – apie dinamišką pasieniečio profesiją

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-03-22
  • Kategorija: Renginiai

Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnai Elektrėnų Vievio ir Semeliškių gimnazijų mokiniams pristatė pasieniečio profesiją, taip pat abiejų mokyklų gimnazistams papasakojo apie darbo specifiką, pobūdį ir ypatumus, sienos apsaugą.

Pastaruoju metu VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnai tokias paskaitas veda mokinių srautams, kuriuose – apie 150-200 klausytojų auditorija. Rinktinės bendruomenės pareigūnė J. Kuncaitienė pasidalino įsimintiniausiomis akimirkomis iš darbo aplinkos, atsakė į mokinių klausimus apie pasienį. Taip pat mokiniai sužinojo, kaip tapti pasieniečiu. Jolita papasakojo apie šios profesijos įgijimo sąlygas, priėmimą į Pasieniečių mokyklą ir mokymosi tvarką. Abiejų susitikimų metu VSAT pareigūnai mokiniams pristatė pagrindines savo tarnybos funkcijas, papasakojo apie darbo specifiką, parodė tai iliustruojantį filmą.

Po paskaitų mokiniai noriai dalyvavo diskusijoje. Bendruomenės pareigūnas R. Meidus mano, kad tokie susitikimai paskatins jaunuolius domėtis profesija jau šiandien ir pasirinks profesiją pagal gebėjimus, interesus ir vertybes.

Mokyklų vadovybė džiaugiasi, kad gimnazistai turi galimybę susipažinti su pasieniečio profesija ir jos atstovais gyvai, užduoti jiems rūpimus klausimus, taip pat plėsti žinias. Tokia pasieniečių suteikta informacija gimnazistams naudinga ateityje renkantis profesiją, tai abipusė nauda.

Dovilė Sabaliauskienė, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Vilniaus pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistė                                                                                                                         

Nuotraukos:
Dovilė Sabaliauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos