LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENA

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-03-14
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 10-ąją  gimnazijoje tradiciškai minime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Jau nuo Vasario 16-osios gimnaziją puošė mokytojų V.Debesienės, V,Veršylaitės šventiniai akcentai ir mokinių darbai.

Tęsdami praeitų metų tradiciją, šeštokų auklėtojai R. Peleckienė, D. Charūnaitė ir M. Franckevičius  inicijavo akcijos „Aš esu vėliava“ tęstinumą. Į gimnaziją mokiniai atėjo pasipuošę vėliavos spalvų drabužiais, segėjo trijų spalvų kaspinėlį. Akciją vainikavo bendra visų šeštokų nuotrauka. Per klasės valandėles šeštokai dalyvavo viktorinoje „Mano Lietuva“.

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija, siekdama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, žadinti ir stiprinti domėjimąsi Lietuvos istorija, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe bei skatinti visuomenės bendruomeniškumą, su partneriais organizavo nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“. Kaip ir kasmet šiame konkurse dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokiniai. Nuotoliniu būdu užduotis atliko 17 mokinių. Geriausiai sekėsi abiturientei Airintai Labinskaitei ir I gimnazinės klasės mokiniui Antanui Arlauskui.

     Po pietų Aktų salėje šventinį renginį pradėjome kartu su choru  giedodami Lietuvos Respublikos himną. Jaunių chorui atlikus dainas  ,,Lietuvių giesmė“,  ,,Aš noriu“ bei ,,Lietuva“ visus pasveikino gimnazijos direktorius Gintaras Dobilaitis, kuris linkėjo, kad ,,valstybės kūrimas taptų kiekvieno iš mūsų kasdienio gyvenimo dalimi, gražiausia svajone, prasmingu darbu“. Jis sakė: ,, Jau 33-ejus metus gyvename laisvoje, demokratinėje valstybėje. O Europos valstybėje – Ukrainoje vyksta karas. Visas demokratinis pasaulis padeda Ukrainai. Lietuva ir jos žmonės įvairiais būdais teikia paramą Ukrainai. Praėję metai parodė Ukrainos tautos stiprybę. Ukrainos žmonės kovoja ne tik už savo valstybę, bet ir už visą Europą“.

Savo dainas, eiles ir šokius skyrėme Lietuvai ir mūsų sesei Ukrainai. Jautriai skambėjo Ernestos Šukytės ir ukrainiečio Ričard Briuchanov atliekama grupės ,,Okean Elzy“ daina ,,Apkabink“, o rodomi vaizdai graudino. Sujaudino ir Evelinos Grigorjevaitės šokis ,,Namų ilgesys“. Žavėjomės 8–9 klasių merginų  stilizuotu šokiu ,,Lietuvėla, tu mana“, 6–7 klasių – šokiu ,,Ritmas“ bei vienuoliktokų valsu. Kaip visada džiugino dainos: berniukų ansamblis atliko dainą ,,Eina garsas“,  berniukų duetas  – ,,Gyvenam vieną kartą“, merginų kvartetas  – lietuvių liaudies dainą ,,Sodauto“, o  mišrus choras dvi dainas (,,Kur giria žalioji“, ,,Mano namai“).

Visos gimnazijos bendruomenės vardu dėkojame koncerto dalyviams, muzikos mokytojai Daliai Davidavičienei, šokių mokytojai Virginai Galiauskienei ir kitiems šventės organizatoriams, taip pat dėkojame visiems mokytojams, kurie moko mylėti, puoselėti ir branginti savo kraštą, ugdyti pilietiškumą bei patriotiškumą. Labai prasmingai skamba Prezidento Valdo Adamkaus žodžiai: ,,Kas gali nemylėti tėvynės? Neįsivaizduoju žmogaus, kuris nejaučia meilės savo gimtajai šaliai, nes ji - tai jis pats, jo asmenybės šerdis“.

                                                                                                                                            Jolanta Karsakaitė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos