Maisto atliekos – žaliava!

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-03-13
  • Kategorija: Renginiai

Trakų krašto vietos veiklos grupė kartu su partneriais Alytaus raj. VVG, Prienų raj. VVG, Elektrėnų savivaldybe ir Elektrėnų miesto VVG pradeda įgyvendinti projektą „Maisto atlieka – žaliava!?!“ Projekto tikslas – skatinti vietos gyventojų socialinį aktyvumą, sąmoningumą tvarumo ir atliekų rūšiavimo, ypač maisto, srityse, edukuojant visuomenę, įtraukiant jaunimo, verslo, bendruomenių ir savivaldos atstovų, neįgaliuosius iš kaimiškųjų ir miestų teritorijų.

Šio projekto dalyviai, Trakų krašto VVG, vasario 24 dieną surengė konferenciją „Maisto atlieka – žaliava!“, kuri vyko Trakų rajone, restorane „Karališkoji senoji kibininė“. Konferencijoje dalyvavo mūsų gimnazijos technologijų mokytoja D. Šumskiene ir 7C klasės mokinės Ignė Grybauskaitė, Rūta Marija Papiliauskaitė, Saulė Šiaulytė.. Kokia žaliava maisto atliekos virsta šiandien ir kokią naudą jos gali duoti ateityje, konferencijoje svarstė Aplinkos ministerijos Atliekų politikos grupės vadovė Vilma Slavinskienė, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras direktorius Algirdas Reipas,  mokslininkės  Vilma Atkočiūnienė ir Aistė Čapienė, bendrovės „Green Genius“ atstovai.

Šioje konferencijoje mokinės sužinojo, kaip kompostuoti maisto atliekas, kaip jas paversti žaliava ir koks yra maisto sistemos ir žemės ūkio poveikis aplinkai. Septintokės yra pasiryžusios kovo mėnesį kitose klasėse vesti pamokas apie maisto atliekas.

Parengė jaunieji žurnalistai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos