Domėjimosi sveika gyvensena skatinimas

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-03-05
  • Kategorija: Renginiai

Vievio gimnazijoje vasaris  – sveikatingumo mėnuo. Po ilgo rudens ir tamsių žiemos mėnesių visi jaučiamės pavargę ir išsekę, tad būtina tinkamai pasirūpinti savo sveikata. Sportas, sveika mityba, sveikas gyvenimo būdas, žalingų įpročių prevencija, sveikų patiekalų receptai, vandens svarba žmogaus organizmui – štai tokias temas aptarė 5C, 6B, 7A klasių mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Elina Šablinskaja.

5C klasės mokiniai visą vasario mėnesį mokėsi maisto produktų pavadinimus anglų kalba, kalbėjo apie patiekalų gamybą, mėgstamus patiekalus, o per technologijų pamoką kartu su mokytoja V.Veršilaite  kūrė alternatyvą tradiciniams sumuštiniams – sveikus sumuštinius. 6B klasės mokiniai su mokytoja V.Veršilaite per technologijų pamoką mokėsi virti košę, o namuose savarankiškai įtvirtino įgūdžius: anglų kalba paruošė vaizdo pristatymus, kuriuose parodė ir papasakojo, kaip gamina mėgstamą košę, kuo ją pagardina bei kaip patiekia. 7A klasės mokiniai paruošė ir pamokoje pristatė lankstinukus, kuriuose pateikė patarimų, kaip sveikai maitintis, išlikti sveikam.

Mokiniai dalyvavo apklausoje „Sveikos mitybos ABC“, kalbėjo apie „Maisto piramidę“ ir iš kiekvienos piramidėje esančios produktų grupės išrinko mėgstamiausią produktą (mokinių pasirinkimas: mėsa – vištiena, daržovės – agurkas, vaisiai ir uogos – braškės, kruopos – grikiai), dalyvavo Kahoot viktorinoje.

Taip pat mokiniai atliko tyrimą. Jie apskaičiavo, kiek laiko per dieną bendraklasiai praleidžia socialiniuose tinkluose (,,TikTok“, ,,Snapchat“, ,,Messenger“, ,,Instagram“, ,,Discord“ ir kt.). Tyrimo rezultatai pribloškė – vidutiniškai klasės mokiniai socialiniuose tinkluose praleidžia 5 valandas. Be to, jie dar žaidžia kompiuterinius žaidimus ir žiūri ,,Yuotube“ ir ,,Netflix“. Yra apie ką pagalvoti... Tačiau, jei identifikavai problemą ir žinai, kaip ją spręsti, tai jau turi raktą į sveiką, džiaugsmingą gyvenimą.

Anglų kalbos mokytoja E. Šablinskaja

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos