„Žaliasis raštingumas“

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-02-19
  • Kategorija: Renginiai

Aplinkosauga vis labiau integruojama į kasdienį mūsų gyvenimą: rūšiuojame atliekas, vengiame perteklinio plastiko vartojimo, renkamės kokybiškus, atsakingai pagamintus daiktus, įsirengiame saulės elektrines ant namų stogų. Šiandien turbūt niekam nekyla klausimas, kodėl tai daroma. Kai įsisąmoninama, kad perdirbus vieną aliuminio skardinę sutaupoma tiek energijos, kad galima žiūrėti televizorių 2 valandas, o perdirbus vieną stiklo butelį sutaupoma tiek energijos, kad galima apšviesti kambarį 4 valandas, nesirūpinti savo aplinka jau negalima. Be to, įvairios organizacijos edukacinėmis priemonėmis skatina gyventojų įsitraukimą į aplinkos apsaugą, ekologiško požiūrio ir atsakingo vartojimo ugdymą.

Viena tokių organizacijų „Žaliasis taškas“. Tai pirmoji ir didžiausia licencijuota  pakuočių atliekų tvarkymo organizacija Lietuvoje. Jos iniciatyva mokyklose vyksta  edukacijų ciklo ,,Žaliasis raštingumas 2023“ veiklos, kurių tikslas supažindinti visuomenę su teisingu praktiniu aplinkosaugos principų taikymu kasdienėje veikloje, įsitikinant, jog būti gamtai draugišku žmogumi – nesudėtinga ir prasminga.

Vasario 9 dieną  6B klasės mokiniai su geografijos mokytoja Vida Jodke dalyvavo edukacijų ciklo „Žaliasis raštingumas“ kūrybinėse dirbtuvėse. Vasario mėnesio edukacijos skirtos paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną bei miela smulkmena parodyti meilę ne tik draugui, artimajam, bet ir gamtai. Edukacijos metu mokiniai klausėsi paskaitos apie tvarumo svarbą mūsų kasdieniniame gyvenime, panaudodami popieriaus atliekas gamino dekoracijas.

Dalyvaudami tokiuose renginiuose mokiniai ugdosi pilietiškumo ir kūrybiškumo kompetencijas.

Jaunieji žurnalistai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos