Kaziuko mugė Vievio gimnazijoje

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-03-05
  • Kategorija: Renginiai

Atėjęs kalendorinis pavasaris dovanoja linksmą ir įdomią šventę – Kaziuko mugę. Jos ištakos Lietuvoje siekia XVII a. pradžią. Tada Vilniaus Katedroje imti rengti Šv. Kazimiero atlaidai, o neatskiriama atlaidų dalimi visada buvo taip vadinamas „kermošius“. Dabar tokios mugės rengiamos ne tik sostinėje, bet visoje Lietuvoje. Rengiamos jos ir švietimo įstaigose. Mūsų gimnazijoje taip pat.

Vievio gimnazijoje Kaziuko mugė vyko kovo 2 dieną. Mugei ruoštasi  nuoširdžiai: kas mezgė, kas gamino papuošalus, kepė pyragus ir kitus skanumynus. Po trijų pamokų I aukšto fojė užliejo šurmulys. 5-8 kl. mokiniai, išsidėlioję ant prekystalių įvairiausius rankų darbo gaminius ir gardumynus, tapo tikrais prekybininkais. Aidėjo džiugus klegesys: ir  dideli, ir maži pirkėjai norėjo įsigyti gėrybių. Visų nuotaika buvo pakili, nes niekas iš mugės neišėjo tuščiomis rankomis.

Mugės organizatorė socialinė pedagogė metodininkė A. Apyvalienė dėkoja visiems – gaminusiems, prekiavusiems ir pirkusiems – ir tikisi, jog džiugi nuotaika ir puikūs prisiminimai išliks ilgam.

Svarbu tai, kad mokiniai tokių renginių metu mokosi ne tik kultūringai bendrauti, derėtis, taikyti matematikos žinias, bet ir džiaugtis draugų sukurtais dirbiniais, pasisemti kūrybinių idėjų.

Jaunieji žurnalistai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos