Vasaris – sveikatingumo mėnuo

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-02-24
  • Kategorija: Renginiai

Akcija „Vasaris – sveikatingumo mėnuo“ tradiciškai vyksta vasario mėnesį. Sveikatingumo mėnesio renginiai atkreipia gimnazijos bendruomenės dėmesį į svarbiausius dalykus: sveiką mitybą, judėjimo būtinybę, gerą savijautą.

Vievio gimnazijoje vasario mėnesį vyko penkios klasės valandėlės-protų mūšiai tema „Sveika gyvensena“. Juos vedė socialinė pedagogė metodininkė Aistė Apyvalienė. Mokiniai aktyviai atsakinėjo į protmūšio klausimus, gilino žinias apie sveiką gyvenseną. Nugalėtojams įteikti ,,sveiki“ prizai. 

Mokinių piešinių parodą „Sveika ir skanu“ organizavo dailės mokytoja Violeta Debesienė. Mokytojos Vaida Veršylaitė ir Danguolė Šumskienė per technologijų pamokas su mokiniais kalbėjo apie sveiką mitybą, jos svarbą, iš sveiko maisto produktų gamino patiekalus. Klasių auklėtojai klasių valandėlių metu kalbėjo apie žalingų įpročių prevenciją, fizinį aktyvumą.

Vasario 8 dieną gimnazijoje, II aukšto fojė, socialinė pedagogė Aistė Apyvalienė ir Mokinių taryba paruošė sveiko maisto parodą-degustaciją. Mokiniai ir mokytojai galėjo vaišintis sveikais maisto produktais, paspėlioti, ką jie valgo ir kodėl tai sveika.

Vasario 23 dieną vyko akcija „Vandens diena“. Ryte mokiniai ir mokytojai buvo kviečiami atsigerti vandens, akcentuojama jo svarba organizmui – juk vanduo gyvybės eleksyras. Akciją organizavo socialinė pedagogė ir  Mokinių taryba.

Parengė socialinė pedagogė metodininkė Aistė Apyvalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos