Žemės diena

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-03-27
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 22 dieną vyko Žemės dienai skirta netradicinė pamoka ,,Prisiimk atsakomybę ir imkis veiksmų saugodamas gamtą ir racionaliai naudodamas išteklius“. Šią pamoką 7C klasės mokiniams vedė biologijos mokytoja Lilijana Mickūnienė, bibliotekininkė Lina Dzingienė ir bibliotekos vedėja Vega Selskienė.

V. Selskienė papasakojo, kad kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šis laikas sutampa su astronominiu pavasariu. Ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Šią dieną diskutuojama aplinkosauginėmis temomis ir raginama priimti palankius aplinkai sprendimus, todėl bibliotekininkė L. Dzingienė mokiniams akcentavo atliekų rūšiavimo būtinybę  ir  galimybes. Septintokai prisiminė, kaip reikia rūšiuoti atliekas.

Mokytoja L. Mickūnienė kalbėjo apie tai, kad kiekvienas turėtų pagalvoti apie mūsų planetos problemas ir savo kasdienę veiklą nukreipti tų problemų sprendimo linkme. Kiekvieno maži darbai – popieriaus ir elektros taupymas, langų ir durų sandarinimas, vandens čiaupų sutvarkymas – padeda tausoti medienos išteklius ir elektrą, šilumą ir vandenį, kuriems pagaminti ar išgauti reikia daug energijos, o jai pagaminti naudojami nuolat senkantys Žemės ištekliai. Naudojant šiuos išteklius teršiamas oras, didinamas kenksmingų dujų išmetimas į atmosferą, todėl šiltėja mūsų planetos klimatas, pradeda tirpti ledynai amžino įšalo zonose.         

7C klasės mokiniai pamokai ruošėsi iš anksto.  Jie parengė ir pristatė skaidres apie tai, kaip patys galėtų prisidėti prie realių problemų sprendimo.

 Džiugu, kad mokiniai supranta, jog rūpintis Žemės išsaugojimu kiekvieną dieną privalo visi.

Lilijana Mickūnienė, biologijos mokytoja

Nuotraukos:
Vega Selskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos