Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-03-30
  • Kategorija: Renginiai

Tiek visuomenėje, tiek mokykloje apie patyčias kalbama daug. Ir ne tik kalbama, bet aktyviai veikiama siekiant jas sumažinti. Visus metus mokyklos pedagogai stengiasi puoselėti ir mokiniams diegti pagarbos, draugiškumo, atjautos vertybes, o kovo mėnuo paskelbtas sąmoningumo didinimo mėnesiu „BE PATYČIŲ“.  Todėl kovo  mėnesį Vievio gimnazijoje buvo vykdomos veiklos, skirtos stabdyti patyčias ir kitokį žeminantį elgesį, sutelkti mokinių ir suaugusių dėmesį į patyčių problemos aktualizavimą ir sprendimo būdus.

Klasių vadovai vedė klasės valandėles apie patyčių prevenciją, intervenciją. Socialinė pedagogė A. Apyvalienė 5-6 klasių mokiniams skaitė paskaitas apie patyčias, konfliktus ir jų valdymo būdus. 5 klasių mokiniams vyko prevencinės programos „Taiki mokykla“ užsiėmimai, kuriuos vedė vyresnių klasių mokiniai. Jų metu mokiniai gilino žinias apie pagarbą sau ir kitiems. Mokiniams ir mokytojams buvo parengti ir padalinti lankstinukai, kuriuose pateikta informacija apie patyčias, pagalbos gavimo būdus. I-II gimnazinių klasių mokiniai rašė rašinius „Aš tarp visų...“, kuriuose pasakojo savo patirtis, išgyvenimus, kai patiria patyčias, dalijosi mintimis, kas padėjo įveikti sunkumus. Per technologijų pamokas 5-6 klasių mokiniai pynė „Draugystės apyrankes“, su mokytoja Danguole Šumskiene aptarė draugystės svarbą gyvenime. Kovo 21dieną  Mokinių taryba ir socialinė pedagogė dovanodami „Draugystės apyrankes“  mokiniams ir mokytojams akcentavo, kad kiekvienas žmogus yra svarbus.

Vykdytos veiklos visiems paliko puikių įspūdžių. Tikimės, jog geros emocijos, įgytos žinios prisidės prie patyčių problemos sprendimo mūsų gimnazijos bendruomenėje, nes saugi aplinka – prioritetas gimnazijos bendruomenei.

Parengė Aistė Apyvalienė, socialinė pedagogė metodininkė

 

Nuotraukos:
Aistė Apyvalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos