Media Literacy

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-04-22
  • Kategorija: Renginiai

Nuo 2023 m. pagal atnaujintą bendrųjų ugdymo programų turinį III gimnazinių klasių mokiniai turi galimybę pasirinkti vieną iš trijų anglų kalbos modulių. 2023-2024 m.m. Vievio gimnazijos mokiniai  pasirinko modulį ,,Literatūra ir kitos medijos“.

Apie medijų raštingumo svarbą vis garsiau kalbama visame pasaulyje. Tiek Lietuvoje, tiek kaimyninėse šalyse mokiniai mokosi, kaip  atpažinti galimus pavojus socialiniuose tinkluose ir kaip nepasiklysti medijų pasaulyje. Todėl pirmą mokslo metų pusmetį modulio užsiėmimai buvo skirti mokinių raštingumui šioje srityje tobulinti. Mokiniai aptarė medijų rūšis, medijų raštingumo stiprinimo šiuolaikinėje visuomenėje būtinumą, nes naujosios medijos darosi vis sunkiau kontroliuojamos, auga manipuliacijos galimybių mastas. Taip pat išmoko tikrinti informacijos šaltinius CRAAP metodu bei atskirti galimus manipuliavimo būdus reklamose, straipsniuose ir literatūros šaltiniuose.

Nagrinėdami medijų raštingumo svarbą, mūsų gimnazijos mokiniai pradėjo bendradarbiauti su mokykla „Zespół Szkół nr 33“ Varšuvoje. Naudodami internetinio įrankio Padlet galimybes, gimnazistai su mokiniais iš Lenkijos keitėsi informacija apie gebėjimo identifikuoti, gauti, vertinti, atrinkti ir etiškai bei atsakingai naudoti reikalingą informaciją iš įvairių informacijos šaltinių būtinybę.

Anglų kalbos mokytojai Anai Rozłucka ir jos mokiniams  siučiame šilčiausius linkėjimus iš Lietuvos.

Elina Šablinskaja, anglų kalbos mokytoja

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos