Kaip pasirinkti profesiją?

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-04-09
  • Kategorija: Renginiai

Atveriantis duris pavasaris gimnazistams primena, kad netrukus teks priimti sprendimą. Kur stoti? Ar nestoti?  Į šiuos klausimus atsakyti ir pasidalinti savo patirtimi į Vievio gimnaziją atvyko Ugnė Tartėnaitė.

Kovo 29 dieną į susitikimą rinkosi 3 gimnazijos klasių mokiniai. Susitikimo tikslas – pasidalinti asmenine patirtimi svarstant, kokias studijas pasirinkti. U. Tartėnaitė, buvusi gimnazijos mokinė, atviravo, kad svajojusi apie kitas studijas. Lemiamą apsisprendimą priėmė tik po apsilankymo ,,Studijų mugėje“. Būtent bendravimas, diskusija  su studijuojančiais padėjo suprasti, kuo patraukli profesija. U.Tartėnaitė, pasirinkusi skandinavistikos studijas, sprendimą dabar gali vertinti ir pati – tiek iš praktinės, tiek iš emocinės pusės. Ne vienu patarimu pasidalijusi U.Tartėnaitė aptarė studijų galimybes bei būsimos karjeros perspektyvas. Kaip pasirinkti profesiją? Atsakymas mokiniams – kruopščiai  atlikti namų darbus ( domėtis, aiškintis, klausti). 

Nuoširdus pasidalijimas sukūrė jaukią bendrystės atmosferą, o gimnazistams tai dar viena paskata ne tik svarstyti, bet drąsiai priimti sprendimus.

Rasa Peleckienė ir Dalia Raslanienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos