Pamoka tema „Melagienos internete“

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-03-25
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 22 dieną Vievio gimnazijoje svečiavosi Elektrėnų jaunimo centro komanda  ̶  Barbora Vidauskienė, Reda Pūkienė ir Aidas Gedminas. Gimnazijos IA, IC, IVA, IVB klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje pamokoje tema „Melagienos internete“. Mokiniai, atlikdami užduotis virtualioje mokymosi aplinkoje ,,Kahoot!“, mokėsi, kaip atpažinti melagingas, klaidinančias, suklastotas naujienas, pateikiamas internete. Taip pat mokiniai sužinojo žinomiausių politinių skandalų užkulisius, išgirdo patarimų, kaip apsaugoti savo duomenis internete ir kokie pavojai slypi už nekaltai atrodančių programėlių.

Ši netradicinė pamoka yra projekto, kurio tikslas ugdyti Elektrėnų savivaldybės paauglių kritinio mąstymo kompetenciją, dalis. Projekto tikslas  ̶  padėti atpažinti turinio tikslą ir informacijos šaltinio patikimumą; supažindinti su apgaulingomis šiuolaikinių technologijų priemonėmis.

Pamokos turinys praplėtė mokinių supratimą apie dezinformacijos žalą visuomenei, suvokimą, kaip yra svarbu kritiškai mąstyti, vertinti įvairią medijų informaciją. Lauksime naujų susitikimų!

Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojos Rasa Peleckienė ir Viktorija Gildutienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos