Paramos Ukrainai akcija „Laisvės paukščiai“

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-03-13
  • Kategorija: Renginiai

Pakruojo dvaras ir organizacija „Stiprūs Kartu“ pakvietė pavasarį sutikti prasmingai ir pradėjo paramos Ukrainai akciją ,,Laisvės paukščiai“. Be lėšų rinkimo, akcijos metu kuriami ir tapomi inkilai. Pasak Pakruojo dvaro valdytojo Giedriaus Klimkevičiaus, inkilai bus parduodami aukcione, o už surinktas lėšas perkami dronai. „Stiprūs Kartu“ įkūrėjo E. Jakilaičio  teigimu, siekiama, kad į Ukrainą pavyktų išsiųsti mažiausiai keletą šimtų tokių bepiločių orlaivių.

Inkilai Pakruojo dvare bus iškelti senoviškai – ant 3 - 4 metrų karčių. Grožėtis daugiau nei tūkstančio inkilų miestu-ekspozicija bei tulpių ir pavasario gėlių festivaliu bus galima iki 2024 metų birželio vidurio.

Šioje akcijoje dalyvauja žinomi Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos menininkai, žymios asmenybės ir visi geros valios žmonės.  Vievio gimnazijos  IIIB klasės mokiniai Aivaras Denisenko, Gvidas Juodis, Rokas Ramaneckas  suprojektavo ir pagamino drožiniais puoštą inkilą „Laisvės paukščiams“.

Kviečiame visus Vievio gimnazijos bendruomenės narius aktyviai dalyvauti inkilų aukcione ir paremti už visų laisvę kovojančią Ukrainą!

Nuoroda į aukcioną  https://ticket.pakruojo-dvaras.lt/grazink-pavasari-ua/page/2/

Rytis Šakys, technologijų mokytojas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos