Kalbėti apie demokratiją niekada ne per anksti

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-03-07
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 6 dieną gimnazijoje svečiavosi Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento specialistai Giedrius Leskauskas  ir Gailė Budvytytė. Aktų salėje jie susitiko su I-IV gimnazinių klasių mokiniais – vyko interaktyvi demokratiškumo pamoka.

Pirmiausia svečiai pakvietė registruotis ir dalyvauti ,,Demokratijos žinių konkurse 2024”, kurį balandžio 16-17 d. organizuoja Seimo kanceliarija kartu su informaciniu partneriu – naujienų portalu lrt.lt. Šio konkurso tikslas – paskatinti aktyviau domėtis politiniu gyvenimu Lietuvoje ir pasaulyje, įgyti daugiau žinių apie įstatymų leidžiamosios institucijos veiklą ir sprendimų priėmimo procesą, demokratijos pagrindus, valstybės ir parlamentarizmo istoriją. Juk ,,kalbėti apie demokratiją, kovoti už demokratiją gali būti tikrai per vėlu, bet niekada ne per anksti“,– buvo įsitikinęs prezidentas K.Grinius.

Mokinių pilietinio raštingumo žinių patikrinimas vyko ir šio susitikimo metu. Mokiniai, prisijungę prie Kahoot programėlės, atsakinėjo į klausimus apie piliečių dalyvavimą tvarkant valstybės reikalus, LR politines partijas, Seimo struktūrą, frakcijas, rinkimų sistemą, įstatymų iniciavimą. Puikias žinias parodė III klasių gimnazistai Danielius, Aurelija, Evelina G. Jiems buvo įteiktos dovanėlės.

Visi ne tik smagiai praleido laiką, bet ir praplėtė žinias apie demokratijos teikiamas galimybes būti aktyviais piliečiais.

R. Bimbirienė
 

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos