Šimtadienis

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-02-24
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 15 dieną vyko vienas gražiausių ir nuotaikingiausių renginių mokykloje – Šimtadienis.

Kaip ir kiekvienam dideliam gimnazijos renginiui, Šimtadieniui ruoštasi labai kruopščiai. Pirmiausia gimnazijos ir trečiokai, ir ketvirtokai rašė vaidinimo scenarijus, mokėsi dainuoti ir šokti, kūrė vaidybines scenas, gamino dekoracijas, ir, žinoma, repetavo. Galima juokauti, kad visą mėnesį mokiniai gyveno aktų salėje, nes norėjo nustebinti žiūrovus.

18 val. aktų salėje susirinkę mokytojai, abiturientų tėvai, svečiai, trečių gimnazinių klasių mokiniai iškilmingai sutiko mūsų abiturientus. Šventės vedėjai Edvinas Alfiorof ir Kamilė Satkevičiūtė pakvietė pasižiūrėti gimnazijos trečiokų parengtą vaidybinę istoriją ,,Detektyvai“. Kas netikėtai pagrobė ,,žinomą dainininką“, aiškinosi puikūs detektyvai. Jų sumanumas, akylumas ir intuicija  padėjo sėkmingai išspręsti bylą. Savo programos pabaigoje trečiokai abiturientams skyrė įsimintiną dainą.

Ketvirtokai pirmiausia ekrane pademonstravo stilizuotą televizijos laidą ,,TV pagalba“. Prisipažinę, kad tokios ateities, kurią žiūrovai išvydo ekrane, jie nenori, pasižadėjo daryti viską, kad pasiektų savo tikslus. Abiturientai, demonstruodami nuotraukas, pakvietė įvertini, kaip juos keitė laikas, vaidybiniuose etiuduose prisiminė įvairių dalykų pamokas. Ir ,žinoma, dėkojo savo tėveliams už gyvybės dovaną ir už tai, kad  tikėjo, palaikė ir kartu vėlyvais vakarais prie virtuvės stalo darė namų darbus. Nuoširdžios padėkos žodžiai skriejo nuostabioms ir nepakartojamoms pradinių klasių mokytojoms Elenai Mikelinskienei, Virginijai Davidavičienei, Astai Špakauskienei ir Danutei Tatarūnienei, esamoms ir buvusioms auklėtojoms Renatai Kisnerienei,  Zitai Narkeliūnaitei, Onutei Fylerytei ir Aušrai Malinauskaitei - Sidorkinai. Bendra abiturientų daina ir žaismingas šokis ir jaudino, ir žavėjo jaunatvišku veržlumu. 

Renginyje netrūko juoko, ašarų bei pačių gražiausių emocijų. Belieka tik priminti, jog  atėjo metas susikaupti, laikas, kai reikia suvokti, kad greit reikės pasitikrinti ir įrodyti savo brandą.

R. Bimbirienė, IIIB klasės auklėtoja

Nuotraukos:
Povilas Tenikis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos