Susitikimas su NATO atstovais

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-02-06
  • Kategorija: Renginiai

Kasdienio gyvenimo saugumas yra mūsų gerovės pagrindas. Mums, kaip ir kitiems europiečiams, saugumą tiek karine prasme, tiek ir suteikiant emocinį, psichologinį saugumo jausmą užtikrina NATO. Ši organizacija skatina demokratines vertybes ir suteikia galimybę narėms konsultuotis ir bendradarbiauti su gynyba ir saugumu susijusiais klausimais, siekia spręsti problemas, didinti pasitikėjimą ir ilgainiui užkirsti kelią  konfliktams.

2024-02-01 Elektrėnų „Ąžuolyno“ progimnazijoje vyko susitikimas su NATO atstovais. Jame dalyvavo ir mūsų gimnazijos III gimnazinių klasių mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja E. Šablinskaja. Kariai pristatė NATO istoriją, dabartinę veiklą, vertybes, politines ir karines priemones, taikomas konfliktams užkirsti. Po to NATO atstovai anglų kalba iniciavo atvirą pokalbį su Elektrėnų savivaldybės mokiniais. Mokiniai drąsiai klausinėjo, kokia NATO bus po 50 metų, kiek dar šalių taps NATO narėmis, kokių asmeninių savybių reikia, kad taptum NATO kariu, su kokiais iššūkiais susiduria kariai įvairiose šalyse ir t.t. Kariai pateikė išsamius atsakymus į mokiniams rūpimus klausimus, papasakojo apie šalis, kuriose teko tarnauti, apie savo kasdienybę, kaip apsisprendė savo gyvenimą susieti su kariuomene. Visi kariai nuoširdžiai kalbėjo apie kilnų savo darbą – nešti taiką ir ramybę kiekvienai NATO šaliai, kiekvienam NATO šalies piliečiui. Už aktyvų dalyvavimą pokalbyje mokiniai buvo paskatinti simboliškomis dovanėlėmis.

Susitikime dalyvavę mokiniai džiaugėsi ne tik šiltu bendravimu su kariais, bet ir galimybe pagilinti savo užsienio kalbos kompetencijas bei istorijos žinias.

Anglų kalbos mokytoja E. Šablinskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos