Psichinė sveikata yra svarbiausia

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-12-23
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 8 dieną be įprastų anglų kalbos pamokoms veiklų buvo kalbama ir apie psichinę sveikatą. Pasinerta į savo patirtis, išgyvenimus bei jausmus, prisiminus atėjimą į pirmą klasę, naują kolektyvą ar mokyklą. Pirmiausia bandėme rasti tinkamus padrąsinančius žodžius sau, jei turėtume galimybę sugrįžti atgal, ir kitam, sunkiausias dienas išgyvenančiam dabar. Džiugu, kad  6B, 7B, 7C, IIC klasių grupių mokiniams ši tema nebuvo naujiena.

2023 m. spalio 27 – lapkričio 3 d. keturių mokytojų komanda iš Lietuvos (Elektrėnų ,,Ąžuolyno” progimnazijos mokytojos Asta Makarevičiūtė, Neringa Kučinskaitė ir Vievio gimnazijos anglų kalbos mokytojos Vaida Barščevičienė ir Vilija Špiliauskaitė) dalyvavo Platomone, Graikijoje, vykusiame Erasmus+ projekte „Mental Health Comes First“ („Psichinė sveikata yra svarbiausia“). Kitas šalis atstovavo ir psichologai, ir jaunimo organizacijų atstovai. Projekto dienos buvo kupinos gerų emocijų ir įvairių veiklų. Sužinojome, kad visos projekte dalyvavusios šalys (Graikija, Italija, Prancūzija, Ispanija, Norvegija, Lietuva) susiduria su psichikos sveikatos problemomis, panašiu požiūriu į žmones su negalia, stereotipinio mąstymo ypatumais bei sveikatos priežiūros įstaigų paslaugų prieinamumo iššūkiais. Kartu ieškojome priežasčių bei sprendimo būdų, supratimo ir pagalbos galimybių psichinei sveikatai gerinti.

Remiantis sukauptomis žiniomis, praktinių užsiėmimų patirtimis, aptartomis savitarpio pagalbos galimybėmis bus lengviau pastebėti mokinių problemas, tinkamai reaguoti bei laiku pasiūlyti pagalbą. Tikimės ir toliau bendradarbiauti, siekti geresnės jaunimo bei mokyklos bendruomenės psichinės sveikatos ir savijautos.

Vaida Barščevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos