Vienas iš pasirinkimo kelių – kario profesija

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-12-19
  • Kategorija: Renginiai

  Lietuvos kariuomenei šiemet sukako 105-eri. Atkurta 1918 m. lapkričio 23 d. Lietuvos kariuomenė jau po kelių mėnesių stojo į pirmuosius mūšius už šalies nepriklausomybę. Ir šiandien dėl įvykių pasaulyje suprantame, kokia trapi yra laisvė ir kokia svarbi bei reikalinga šaliai yra stipri kariuomenė. Jeigu norime, kad jaunimas negalvotų, jog laisvė ir nepriklausomybė yra duotybė, būtina skatinti mokinius domėtis kariuomenės vaidmeniu Lietuvos valstybės raidoje, sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas, ugdyti jaunimo pilietiškumą, pasididžiavimą savo valstybe ir kariuomene. Susitikimai su Lietuvos kariuomenės atstovais padeda siekti šių tikslų.

Gruodžio 15 dieną gimnazijoje lankėsi karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Trakų poskyrio darbuotojas D. Černiauskas. Jis bendravo su III-IV gimnazinių klasių mokiniais. Demonstruodamas skaidres, kariškis supažindino mokinius su Lietuvos kariuomenės misija ir vertybėmis, kurių reikia laikytis siekiant dorai atlikti kario pareigą. Sužinota, kokių spalvų yra karių uniformos, ginkluotė. Gimnazistai buvo supažindinti su mūsų šalies ginkluotųjų pajėgų rūšimis, jų paskirtimi, kalbėta, kokios jaunuoliams yra galimybės pasirinkti ginkluotųjų pajėgų rūšį ir siekti karjeros. D. Černiauskas papasakojo apie privalomąją tarnybą, jos trukmę, kur ir kaip pasitikrinti, kad esi pakviestas tarnybai. Be to, mokiniai susipažino su galimybėmis studijuoti Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje.

Susitikimo  pabaigoje buvo atsakyta į mokiniams iškilusius klausimus. Įdomu, kad net keli mokiniai susidomėjo galimybe siekti karjeros kariškių gretose.        

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Valda Karmazienė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos