„Verstuvės“

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-12-11
  • Kategorija: Renginiai

„Verstuvės“ – vertimo konkursas, kurį ne pirmą kartą organizuoja KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas. Šis konkursas skatina 9-12 kl. mokinius mokytis užsienio kalbų ir lavinti savo kūrybiškumą.

Spalio mėnesį visai netikėtai gavau šio konkurso nuorodą. Perskaičiusi konkurso taisykles, iš karto užpildžiau anketą, kad galėčiau jame dalyvauti. Jau spalio 25 dieną 13 val. KTU tinklalapyje buvo paskelbtos užduotys. Pirmoje užduotyje reikėjo sugalvoti idiomas pateiktiems paveikslėliams, ant kurių anglų kalba buvo parašyti paaiškinimai, kaip derėtų suprasti tai, kas pavaizduota. Antroje užduotyje „sužaista“ angliškais žodžiais, kuriuos, pasitelkus vaizduotę, reikėjo išversti į lietuvių kalbą. Trečioje užduotyje buvo duoti populiarūs lietuviški posakiai, kuriuos reikėjo išversti į anglų kalbą.

Lapkričio mėnesį sužinojau rezultatus. Nors prizinės vietos neužėmiau, tačiau gavau naują patirtį, kuri pravers ateityje ir labai laukiu žadėto dalyvio pažymėjimo. Visus kviečiu dalyvauti konkursuose, turiningai praleisti laiką ir pasisemti naujų žinių!

Deima Simanavičiūtė, IA klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos