Gyvūno vaizdavimas literatūroje

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-11-19
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 17 d. gimnazijoje vyko atvira anglų kalbos pamoka „Gyvūno vaizdavimas literatūroje“. Bendradarbiaudama su gimnazijos bibliotekos vedėja V.Selskiene ją vedė mokytoja V. Špiliauskaitė.

Pamokos tikslas – atrasti būdvardžių, kuriais kūrinyje apibūdinamas gyvūnas. Bibliotekoje 6A klasės mokiniai  išsirinko įvairių knygų apie gyvūnus (Ezopo pasaką „Medžiotojas ir elnias“, Janosch „Panama labai graži“, Antuano de Sent Egziuperi „Mažasis princas“, A.Sewell „Juodasis gražuolis“ ir t.t). Mokiniams buvo pateikti klausimai: „Koks gyvūnas vaizduojamas? Kokie jo charakterio bruožai? Kokia gyvūno misija? Ko kūrinys moko?“ Nors dabar mokiniai nenoriai skaito knygas, mieliau leidžia laiką žaisdami kompiuterinius žaidimus ar žiūrėdami „Netflix“ populiariuosius serialus, bet mane nustebino, kaip aktyviai mokiniai analizavo kūrinį ir ieškojo raktažodžių, kad užpildytų mąstymo įrankį ,,Burbulo žemėlapis“. Išsiaiškinta, jog knygos apie gyvūnus mus moko svarbiausių dalykų: pasitikėjimo, ištvermės, pagarbos, kantrybės, meilės, drąsos, išminties.

Taip pat nėra lengva prieš auditoriją pristatyti darbo rezultatus, nes viešasis kalbėjimas anglų kalba yra didelis iššūkis šeštokams. Noriu pasidžiaugti, kad mokiniai puikiai gebėjo sudominti auditoriją savo pristatymais.

Baigiantis pamokai bibliotekininkė linkėjo mokiniams rūpintis gyvūnais, taip pat lankytis bibliotekoje ir aktyviau skaityti knygas, nes jos turtiną žodyną, lavina vaizduotę ir atmintį.

Anglų kalbos mokytoja V.Špiliauskaitė

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos