Lapkričio 16 d. – Tarptautinė tolerancijos diena

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-11-14
  • Kategorija: Renginiai

KAS YRA TOLERANCIJA?

Tolerancija – tai pakantumas, mandagumas,  pagarba kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes.

KAM REIKALINGA TOLERANCIJA?

Pasaulyje gyvena daugybė skirtingų žmonių grupių, jie skiriasi ne tik išvaizda, bet ir savo mąstymu. Mes galime nemėgti kai kurių iš jų, ir, žinoma, kai kurie gali nemėgti ir mūsų. Tačiau jei visi laikysimės taisyklės, kad skirtumai – ne pagrindas nesantaikai, užgauliojimui ar įžeidinėjimui, kiekvienas galėsime jaustis saugiai. Tolerancija – tai supratimas, kad jie yra mums lygūs, kad jie tokie patys žmonės ir turi vienodas teises kaip ir mes. Toleruoti –  tai suvokti ir pripažinti, kad kitos lyties, tautybės, tikėjimo, seksualinės orientacijos, pažiūrų ar kitų ypatybių turintis žmogus nėra blogesnis, menkesnis.

AR REIKIA TOLERUOTI VISKĄ?

Tolerancija nėra beribė – ji baigiasi tada, kai pažeidžiamos kito žmogaus teisės ar užsiimama nusikalstama veikla.

TOLERANCIJOS DIENA

Šiais metais sukanka dvidešimt metų, kai Lietuvoje pradėta minėti Tarptautinė Tolerancijos diena. 2023 metų Tolerancijos dienos simbolis – TOLERANCIJOS ŽIBINTAS. Mūsų gimnazijos 5-8, I-III gimnazinių klasių mokiniai kūrė žibintus, kurie puošia Vievio gimnazijos I aukšto fojė.

Organizatorė socialinė pedagogė metodininkė Aistė Apyvalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos