Netradicinės pamokos, skirtos Tarptautinei klimato kaitos dienai

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-11-01
  • Kategorija: Renginiai

 

Spalio 24-oji – Tarptautinė klimato kaitos diena. Tądien 6C klasėje vyko netradicinės pamokos, skatinančios  susimąstyti apie šią globalią problemą.

Per anglų kalbos pamoką žiūrėjome filmą ir darėme lankstinukus ,,Kaip išgelbėti žemę“. Filme išgirdome daug informacijos, kurią panaudojome piešdami ir rašydami angliškai bei lietuviškai. Išsaugoti miškus, mažinti pramonės taršą, taupyti energiją, atsakingai vartoti, rūšiuoti ir perdirbti šiukšles – tai tik keletas mūsų parašytų minčių.

Per gamtos ir žmogaus pamoką grupėse gaminome plakatus, kuriuose nurodėme, kaip mes, šeštokai, galime kovoti su klimato kaita. Mes dar nedideli, tad ir mūsų darbai paprasti: nešiukšlinsim, į mokyklą eisim pėsti ar važiuosim dviračiu, laiku išjungsim šviesą ar užsuksim vandens čiaupą, pasodinsim medį ar pasėsim daržovių...

,,Laiškas gamtai“ – tokia buvo  lietuvių kalbos pamokos tema. Vieni rašė laišką  Gamtai, o kiti pasirinko konkretesnį adresatą – elnią, briedį, mešką ar ežį. Visi pabrėžė, kad gamta kiekvienam iš mūsų yra brangi ir reikalinga, todėl būtina ja rūpintis. Mėja sukūrė eilėraštį. Vienas iš posmų yra toks: ,,O miela gamtele,/Tu tokia nuskriausta./ Reikia mums susiimti/ Ir išgelbėt tave.“

Dėkojame mokytojoms V.Grincevičienei, E.Šablinskajai ir I.Baliūnienei. Mums šios pamokos tikrai buvo naudingos, nes jos privertė ne tik pagalvoti, kokią žalą darome gamtai, bet ir imtis pastangų jai išsaugoti.

 Aušrinė Alaburdaitė, 6C klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos