Rugsėjo 26-oji  – Europos kalbų diena

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-09-27
  • Kategorija: Renginiai

2023-ieji – Europos įgūdžių metai. Kalbų mokėjimas yra vienas iš reikalingiausių įgūdžių. Kalbų mokėjimas atveria daugiau galimybių įsidarbinti, mokytis, pažinti pasaulį, bendrauti ir surasti draugų, plėtoti verslą, dalintis žiniomis ar išspręsti iškilusias problemas. Todėl minint Europos kalbų dieną Vievio gimnazijoje buvo organizuojamos netradicinės veiklos, kurių tikslas – skatinti įvairių kalbų mokymąsi, ugdyti pagarbą visoms kalboms. Buvo puiki proga prisiminti turtingą Europos kultūros paveldą ir suvokti būtinybę puoselėti kalbų įvairovę mūsų žemyne.

6-8 ir I-II gimnazinių klasių mokiniai parengė parodą „Šalių įvairovė“. Piešdami iliustracijas, rašydami apie užsienio šalis, mokiniai dalinosi kelionių patirtimi. Mokiniams pasiruošti padėjo užsienio kalbų mokytojos I.Rastorgujeva, E.Šablinskaja, L.Balaišienė, R.Blaškevičiūtė ir V.Špiliauskaitė.

1A klasės mokiniai, naudodami „Kahoot“ programėlę, parengė viktoriną. Žinias pasitikrino per klasės valandėlę.

7A  klasės mokiniai per lietuvių kalbos pamoką (mokytoja A. Barauskienė) susipažino su „LingoHut“ svetaine. Naudojantis „LingoHut“ galima išmokti trumpų sakinių ir žodžių daugiau nei 45 kalbomis.

7B klasėje mokiniai (mokytoja Ž. Kazlauskienė), susiskirstę į komandas, dalyvavo protų mūšyje. Jie sužinojo įdomių faktų apie kalbas, išmoko naujų žodžių, atliko kūrybines užduotis.

Protų mūšiai vyko ir 7C bei IC klasėse (mokytojos D. Raslanienė ir R. Bimbirienė). Žaismingos užduotys supažindino su įvairiomis kalbomis ir jų subtilybėmis, patikrino ne tik klausą, bet ir pastabumą, mokiniai papildė savo žinių bagažą apie Europos šalis ir jose vartojamas kalbas.

Gimnazijos radijo laidos metu buvo galima išgirsti tekstus, mokinių skaitomus lietuvių, anglų, vokiečių, rusų ir ukrainiečių kalbomis. Klausytojai galėjo įsitikinti, jog kiekviena kalba yra savita ir tiesia tiltus į kitas tautas ir kultūras.

Tikimės, kad informatyvios veiklos padėjo mokiniams suprasti, kad reikia nuosekliai, kantriai mokytis svetimų kalbų, nepamirštant ir savosios, bei prisiminti, kad kalba – ne tik žodžiai, ji leidžia pamatyti pasaulį kitomis akimis. Taigi, mokykimės kalbų ir būsime turtingesni!

Mokytojos V.Špiliauskaitė ir R. Bimbirienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos