Pažintinė kelionė

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-06-09
  • Kategorija: Renginiai

Su nekantrumu laukdami vasaros atostogų ankstyvą birželio 3 dienos rytą Vievio gimnazijos 7-8 ir I-II klasių mokiniai kartu su mokytojomis  Aušra Malinauskaite - Sidorkina, Vida Jodke ir Elina Šablinskaja išsiruošė į kelionę Talinas – Stokholmas – Hapsalu.      

Mokiniai pirmą kelionės dieną grožėjosi Talinu: aplankė senamiestį, Tompea pilį, A. Nevskio ortodoksų katedrą, XVI a. gotikinę Domo katedrą bei miesto apžvalgos aikšteles, nuo kurių atsivėrė nuostabūs vaizdai į Suomių įlanką ir žemutinę miesto dalį. Taip pat aplankė ir miesto rotušę, „bandelių“ skersgatvį, nuostabiuosius Viru vartus ir „Storosios Margaritos“ bokštą. 

Vakare keliautojai keltu išplaukė Švedijos link. Atplaukus į Švediją, žvalių ir kupinų energijos moksleivių laukė apžvalginė ekskursija po Stokholmą, dar kitaip vadinamą Šiaurės Veneciją. Mokiniai pamatė Karališkuosius rūmus, senąją katedrą, Riterių bažnyčią, kur palaidoti Švedijos monarchai, gražiąją miesto Rotušę, kurios Mėlynojoje salėje kasmet vyksta Nobelio premijų įteikimo iškilminga ceremonija. Be abejo, mokiniai lankėsi ,,Vaza“ muziejuje, kur eksponuojamas didingas, iš jūros dugno iškeltas XVII a. amžiaus karališkasis karo laivas, jūros dugne išgulėjęs daugiau nei 330 metų. Sugrįžusių į keltą mokinių laukė kelionė atgal į Taliną ir linksmybės kelte.

Parplaukę į Taliną, mokiniai aplankė Hapsalu. Čia apžiūrėjo įspūdingus Hapsalu pilies griuvėsius ir didžiausią vienos navos bažnyčią Baltijos šalyse. Taip pat turėjo galimybę pasivaikščioti promenada, pamatyti medinį kurhauzo pastatą, žavius romantiškus medinius Hapsalu namelius, ilgiausią Estijoje dengtą peroną. Kad vykstant namo kelionė neprailgtų, mokytojos paruošė staigmeną – atokvėpį Latvijos pajūryje prie baltųjų kopų.

Į  Lietuvą mokiniai sugrįžo kupini neišdildomų įspūdžių.

Ineta Bedulskytė, jaunoji žurnalistė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos