Paskutinis skambutis

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-05-31
  • Kategorija: Renginiai

Baigiantis pavasariui, Vievio gimnazijos XVIII laidos abiturientams nuaidėjo paskutinis skambutis. Vidurdienį į išpuoštą klasę susirinkusiems abiturientams vyko paskutinė – klasės auklėtojų – pamoka. Jai pasibaigus, šventė tęsėsi aktų salėje. Čia  būrys mokytojų, tėvelių, jaunesniųjų mokinių laukė abiturientų. Juos ir auklėtojus Justiną Mickūną ir Povilą Tenikį į salę atlydėjo penktokai.

Paskutinio skambučio šventę visada gaubia jaudinanti atmosfera, tad dainuojamos dainos, linkėjimai jaudina ir, be abejonės, pasiekia jaunų žmonių širdis. Taip ir šįkart. Mažiausieji gimnazijos mokiniai ragino abiturientus svajoti, atrasti, mylėti, ragauti, ieškoti, neleisti baimei ar dvejonei užkirsti kelio į ateitį. Visi penktokai padainavo Brėmeno muzikantų dainą „Nieko nėr geresnio“ ir palinkėjo būti savojo kelio vertiems.

Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Gintaras Dobilaitis. Jis teigė, jog priešaky– brandos egzaminai, bet ne viską lemia jų rezultatai. Svarbiausia – būti atsakingiems už savo sprendimus. Abiturientus sveikindama Elektrėnų savivaldybės vicemerė Inga Kartenienė kvietė pasidžiaugti šia diena, šia akimirka, svajoti ir tikėti, kad tos svajonės išsipildys. Tėvelių vardu kalbėjo Gintaras Jančiauskas. Jis dėkojo mokytojams, kurie visus metus buvo puikūs gidai mokinių ugdymosi kelionėje ir skiepijo žmogiškumą. Jautrius žodžius tarė auklėtojas Justinas Mickūnas. Mokytojas ragino nenusiminti, jei pirmi savarankiški žingsniai bus netvirti – kiti bus teisingi.

Šventinio jaudulio įnešė mišraus choro atliekama A. Kulikausko daina „Gintarai“, privertusi ne vieną bent akimirką pamąstyti apie greitai bėgantį laiką, kurio nė viena minutė, deja, negrįžta... Muzikinį kūrinį – M. Jankavičiaus dainą ,,Gyvenam kartą“ – išeinantiems į savarankišką gyvenimą dovanojo berniukų ansamblis (vadovė D. Davidavičienė). Sveikinimą – šokį – abiturientams skyrė trečių gimnazinių klasių mokiniai. Pakviesti į sceną, abiturientai dėkojo mokytojams už tai, kad tiesė pagalbos ranką visos kelionės metu, užaugino savarankiškais, išmokė mylėti, sukūrė saugią aplinką, pavertė mokyklą antrais namais. Abiturientai sušoko atsisveikinimo šokį.

Graži jaunystės šventė pasibaigė, o toliau dar egzaminai, virpulį keliantis jų rezultatų laukimas, savo kelio pasirinkimas ir kelionė toliau gyvenimo traukiniu... Sėkmės!

Jaunieji žurnalistai

Nuotraukos:
Povilas Tenikis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos