Pamokų ciklas ,,Susipažink, tobulėk, rinkis“

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-06-08
  • Kategorija: Renginiai

Vienas iš pilietiškumo ugdymo uždavinių yra siekti, kad mokiniai aktyviai ir atsakingai dalyvautų mokyklos, vietos bendruomenės ir visuomenės gyvenime. Dalyvavimas ir pokyčių inicijavimas bendruomenėje – ypač svarbi ugdomosios veiklos sritis, skirta praktiniams mokinių gebėjimams ugdytis. Praktinius atsakingo pilietinio dalyvavimo gebėjimus mokiniai gali išsiugdyti tik patys aktyviai dalyvaudami pilietinės  bendruomenės gyvenime, bet tam, kad galėtų dalyvauti, jie turi žinoti savo galimybes.

Siekdama įgyvendinti šį uždavinį nuo kovo mėnesio į II gimnazinių klasių  pilietiškumo pamokas pradėjau kviesti įvairius Elektrėnų savivaldybės administracijos ir jos padalinių darbuotojus. Jie  mielai sutiko pasidalinti mintimis  apie savivaldybės darbą, teikiamas paslaugas, organizuojamas veiklas, užimtumo renginius, pamokė rašyti CV, pristatė savo profesijas, karjeros galimybes.

Apie savivaldybės struktūrą, biudžetą, įstaigas pasakojo Elektrėnų savivaldybės meras G. Radkevičius. K. Vaiciukaitė – savivaldybės jaunimo  reikalų koordinatorė – kalbėjo apie Elektrėnų jaunimo politiką, Elektrėnų jaunimo centro veiklą. L. Kazlauskaitė pristatė  Elektrėnų savivaldybės jaunimo reikalų tarybą, jos veiklą, organizuojamus renginius. Elektrėnų visuomenės sveikatos biuro specialistė K. Čarienė papasakojo apie gyventojams teikiamas visuomenės sveikatos priežiūros paslaugas. Su jaunimo savanoriška tarnyba supažindino koordinatorė A. Kuzmičienė. Apie Elektrėnų jaunimo centro veiklas šnekėjo jaunimo darbuotojos B. Vidauskienė ir N. Marcinauskienė. Mintimis apie sveiką mitybą ir judėjimą dalijosi visuomenės sveikatos biuro specialistas U. Zdanevičius. Žinių apie savivaldybėje teikiamas socialines paslaugas, finansinę paramą šeimai, socialinio darbuotojo profesiją pateikė socialinės paramos skyriaus vedėja V. Šimkūnienė. Apie Elektrėnų savivaldybės nevyriausybines ir bendruomenines  organizacijas, dalyvaujamojo biudžeto projektą informavo savivaldybės administracijos darbuotoja E. Butkutė. Ji taip pat  kalbėjo apie VU žurnalistikos studijas. CV rašymo ypatumus atskleidė jaunimo darbuotojos R. Pūkienė ir B. Vidauskienė. Pamokos metu mokiniai turėjo galimybę sukurti savo gyvenimo aprašymą. Visi dešimtokai apsilankė Vievio atviroje jaunimo erdvėje. Jaunimo darbuotojos V. Jankauskienė, K. Pluščiauskienė, N. Marcinauskienė papasakojo apie mobilų darbą su jaunimu, vasaros užimtumo ir įdarbinimo programą bei  pakvietė dažniau apsilankyti šioje jaunimui skirtoje erdvėje. Įdomaus ir nuotaikingo susitikimo su LR Seimo nariu K. Vilkausku metu mokiniai išgirdo pasakojimą apie jo karjeros vingius, darbą Seime, pomėgius. Visi džiaugėsi gautomis dovanėlėmis ir saldainiais. Elektrėnų savivaldybės mero patarėjas G. Jančiauskas ne tik papasakojo apie savo vykdomą pilietinę veiklą, bet ir diskutavo apie erdves, kurių pasigenda Vievio jaunimas. D. Bliujus – Elektrėnų savivaldybės mero patarėjas – su mokiniais dalijosi patirtimi, kokiais būdais reikėtų spręsti iškilusias problemas, kaip siekti užsibrėžto tikslo.

Baigdami šį  pamokų ciklą dešimtokai gavo užduotį – atlikti visuomenei naudingą darbą. Džiugu, kad  dauguma tai padarė.

Istorijos ir pilietiškumo mokytoja Rasa Peleckienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos