Mokslo metų pradžios šventė

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-09-01
  • Kategorija: Renginiai

Ruduo prasideda labai gražia švente – Mokslo ir žinių diena. Ji svarbi visiems: mokiniai jaudinasi dėl naujų išbandymų, iššūkiai laukia pedagogų, dirbsiančių pagal atnaujintas bendrąsias programas, nerimauja tėveliai, net tiems, kurie jau seniai baigė mokyklą, suvirpa širdys, atgyja prisiminimai.

Ir šių metų  rugsėjo pirmą dieną gimnazijos kiemas prisipildo šurmulio, gyvybės, vaikų juoko. 10 val. pasigirsta skambutis, skelbiantis šventinio renginio pradžią. Nuaidi šiltas šventės vedėjų Vakarės Urbanovičiūtės ir Marijos Januškevičiūtės pasisveikinimas ir prie didelio būrio susirinkusiųjų kviečiami prisijungti abiturientai ir penktokai. Mažiausieji bendruomenės nariai nedrąsiai žengia pirmuosius žingsnius gimnazijoje. Juos vedusių dvyliktokų veiduose ne tik šypsenos, bet ir jaudulys – jiems šie mokslo metai paskutiniai. Geriausi abiturientai Vėtra Bliūdžiūtė, Danielė Dergačiovaitė, Elvinas Sukackas, Tautvydas Tauras, Mingailė Čirvinskaitė, Justė Tumasonytė, Matas Brazauskas ir Kasparas Kurminas įneša Lietuvos Respublikos ir Vievio gimnazijos vėliavas. Nuskambėjus Lietuvos Respublikos himnui, visą gimnazijos bendruomenę sveikina gimnazijos direktorius G. Dobilaitis, Elektrėnų savivaldybės administracijos direktorė Jekaterina Goličenko, laikinai einanti Vievio seniūno pareigas Gilučių seniūnė Kristina Vitartė, Vievio parapijos klebonas Alfonsas Kelmelis. Visiems linkima džiugių, saugių ir prasmingų mokslo metų.

Kaip ir kasmet, Mokslo ir žinių dieną skelbiami konkurso ,,Metų mokinys“ rezultatai.   Gimnazijos  direktorius G. Dobilaitis apdovanoja 2022/2023 mokslo metų konkurso nugalėtojus. Metų penktoke išrinkta Kotryna Sutkutė, šeštoke – Vakarė Maciukaitė, septintoke – Austėja Protusevičiūtė. Metų aštuntoku tapo Gordijus Gervė, devintoku – Augustinas Apyvala, dešimtoku – Danielius Cibulskas, vienuoliktoku – Tautvydas Tauras. Metų dvyliktokas Matas Paškevičius buvo apdovanotas liepos mėnesį gimnazijos baigimo šventėje.

Gimnazija neįsivaizduojama ne tik be mokinių juoko, bet ir be šokių, dainų.  Aida Aliubavičiūtė ir Kotryna Čižaitė dainuoja Dalios Liubinienės dainą ,,Rugsėjo 1-oji“, šokį ,,Baila morena“ dovanoja Vievio gimnazijos merginų šokių kolektyvas, ukrainiečių grupės ,,Okean elzi” dainą ,,Apkabink mane” atlieka  Ričiard Briuchanov ir Ernesta Šukytė. Į sceną pakviesti abiturientai dalijasi prisiminimais, išsako savo lūkesčius, jauniesiems savo draugams linki vertinti kiekvieną akimirką, o mokytojams negaili gražių žodžių.

Renginio  vedėjos linki, kad pamokų rimtis derintųsi su atsipalaidavimu per pertraukas, tikėjimas rezultatais nustelbtų atsiskaitomųjų darbų baimę, darbštumas ir užsispyrimas įveiktų tingulį,  draugystės šviesa nušviestų  nesutarimų kartėlį, mokytojų kantrybė ir patirtis nugalėtų jaunatvišką neišmanymą, penktokai patirtų daug atradimų, o dvyliktokai mokyklą baigtų be praradimų, visą  bendruomenę vienytų  pasididžiavimo savo  gimnazija jausmas.

Mokslo ir žinių dienos šventė baigiasi, mokiniai renkasi į pirmąją pamoka. Jai pasibaigus, ilgai gimnazijoje aidi  juokas, blyksi fotoaparatai, mokytojų rankose žydi  rudeninės gėlės. Labai norisi tikėti, kad nauji mokslo metai bus sėkmingi ir kūrybingi, skatinantys tobulėti ir stiebtis aukštyn, kad kiekviena diena dovanos pažinimo džiaugsmą!

Rita Bimbirienė

Rugsėjo 1-osios šventės akimirkos, užfiksuotos mokytojo Povilo Tenikio, puikiai perteikia šventės nuotaiką.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos