Gyvenimo įgūdžių pamoka netradicinėje aplinkoje

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-11-28
  • Kategorija: Renginiai

Labai svarbu, kad mokiniai žinotų, kaip saugiai elgtis įvairiose aplinkose. Viena iš gyvybei ir sveikatai pavojingų aplinkų yra kelias ir gatvė. Saugaus eismo įgūdžių galima įgyti būtent tam pritaikytoje aplinkoje – Saugaus eismo klasėje. Tokia klasė yra įrengta Elektrėnų policijos komisariate.

Lapkričio 17 dieną šioje klasėje 5C klasės mokiniams netradicinę gyvenimo įgūdžių pamoką vedė Elektrėnų policijos komisariato pareigūnė Erika Venskutonienė.  Pamokos tikslas – ugdyti mokinių atsakomybę už savo elgesį keliuose ir gatvėse. Policijos pareigūnė mokiniams priminė saugaus eismo taisykles. Bendraudami su pareigūne, mokiniai sužinojo, kad dviratis ir paspirtukas turi turėti tvarkingą stabdį, garso signalą, tinkamus atšvaitus. O šių transporto priemonių vairuotojui būtina dėvėti  šalmą. Edukacijos metu mokiniai ne tik išklausė patarimų, kaip saugiai elgtis kelyje, bet ir susipažino su įvairiomis avarinėmis situacijomis, patys imitavo galimus eismo įvykius. Mokiniai žiūrėjo filmuotą medžiagą apie saugų eismą, atsakinėjo į klausimus. Penktokams buvo įdomu, jie aktyviai dalyvavo diskusijose ir išsakė savo nuomonę.

Dėkoju pareigūnei Erikai Venskutonienei už bendradarbiavimą  ir tikiuosi, kad, nuolat primenant saugaus eismo taisykles, mokiniai pamažu įsisąmonina saugumo kelyje svarbą ir įpranta saugiai elgtis.

Gyvenimo įgūdžių mokytoja V. Grincevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos