Pažintinė kelionė į Lenkiją

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-11-26
  • Kategorija: Renginiai

Tikriausiai nesišypsome taip plačiai, kaip žiūrėdami į kelionių nuotraukas. Jos priverčia pasinerti į prisiminimus, kurie atgaivina įvairias istorijas, patirtus įspūdžius. Juk, pasak Ralfo Waldo Emersono, ,,tas, kuris gyvena, daug mato. Kas keliauja, mato daugiau“.

Lapkričio 18-19 dienomis mūsų gimnazijos mokiniai vyko į mokomąją-pažintinę ekskursiją, kurią organizavo mokytojai Asta Barauskienė ir Miroslavas Franckevičius.

Anksti ryte išvykome iš Lietuvos į Lenkiją, Mozūrijos kraštą. Pirmiausia atvykome į safarį Okrongle. Čia laisvai gyvena įvairūs gyvūnai: danieliai, Indijos buivolai, lamos, Prževalskio arkliai, asiliukai, Škotijos jaučiai ir dar daug kitų. Smagiausia, jog juos galima maitinti ir glostyti. Mokiniams tai buvo įsimintina pramoga. Vėliau laiką leidome rogučių trasoje. Po to vykome į Kentšyną – buvusį kryžiuočių ordino miestą Rastenburgą. Čia kalėdinių žaisliukų gamybos fabrike ,,Dorožko“, kurį prieš 27 metus įkūrė Tadeušas ir Elžbieta Dorožko, gaminome kalėdinius žaisliukus. Gimnazistai mokėsi iš stiklo išpūsti įvairias žaisliukų formas ir jas dekoruoti. Beje, šiame fabrike gaminami kalėdiniai žaisliukai žinomi visame pasaulyje. 2000 m. prieš Šv. Kalėdas viena iš eglučių Baltuosiuose rūmuose pagal Hillary Clinton užsakymą buvo papuošta būtent ,,Dorožko“ fabrike pagamintais žaisliukais.

Antrąją kelionės dieną aplankėme Ryno pilį. Tai antra pagal dydį Lenkijoje (po Malborko) XIV a. kryžiuočių pilis. Ekskursijos metu sužinojome pilies istoriją, pamatėme daug įdomybių. Mokinius nustebino, jog čia lankėsi kryžiuočių ordino magistrai Vinrichas fon Kniprodė ir Konradas Valenrodas, Lietuvos Didysis kunigaikštis Vytautas, jo žmona Ona ir jų dukra Sofija bei Lenkijos karalius Jogaila. Labai suintrigavo pasakojimas apie pilies vaiduoklį – baltąją damą. 

Oras buvo puikus, matyti vaizdai, objektai sužavėjo, tad kupini įspūdžių grįžome namo.

Radijo žurnalistai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos