Minėjome Pasaulinę AIDS dieną

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-12-05
  • Kategorija: Renginiai

Jau 35 metus gruodžio 1-ąją  minima Pasaulinė kovos su AIDS diena. Jos tikslas – šviesti visuomenę, propaguoti brandesnį visuomenės požiūrį į ŽIV/AIDS ligą, ligonius. Siekdami panašių tikslų, šią dieną paminėjo ir Vievio gimnazijos mokytojai, kurie organizavo netradicines, integruotas pamokas.

Netradicinė pamoka „Žinojimas – tai gyvenimas“ vyko IB klasėje. Ją organizavo rusų kalbos mokytoja I. Rastorgujeva kartu su gimnazijos bibliotekos vedėja V. Selskiene. Bibliotekininkė mokiniams pristatė kūrinius, susijusius su pamokos tema, ir pasakojo apie šiuolaikinio jaunimo gyvenimą ir problemas. Ji kvietė mokinius apsilankyti gimnazijos bibliotekoje ir pasirinkti skaityti knygų, kuriose galbūt rastų atsakymų į jiems rūpimus klausimus.  Integruota pamoka  „ŽIV infekcija ir AIDS: be mitų ir iliuzijų“ vyko ID klasėje. Ją parengė ir vedė biologijos mokytoja L. Mickūnienė ir rusų kalbos mokytoja I. Rastorgujeva.

Šių pamokų metu mokiniai aiškinosi,  kaip veikia virusas, kaip galima užsikrėsti, kaip apsaugoti save nuo ligos, kūrė plakatus ir, atlikdami testą, pasitikrino žinias.

Rusų kalbos mokytoja I. Rastorgujeva

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos