Netradicinė pamoka, skirta Žemės dienai paminėti

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-03-24
  • Kategorija: Renginiai

1971 metais Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena ir nuo tada visame pasaulyje ji yra minima kovo 20 dieną.  Lietuvoje ši diena oficialiai įteisinta ir pradėta minėti 1992 metais.

Kovo 18 dieną gimnazijoje vyko Žemės dienai skirta netradicinė pamoka „Kaip sumažinti kuro naudojimą“. Šią pamoką 6C klasės mokiniams vedė gamtos ir žmogaus mokytoja V. Grincevičienė, bibliotekos vedėja V. Selskienė, IIB klasės mokiniai: Urtė, Vytautas, Liutauras ir Laurynas. Pamokos pradžioje bibliotekos vedėja papasakojo apie parskrendančius paukščius, padeklamavo eilėraštį apie kovą, pristatė savo kūrybinius darbus. Klasėje buvo surengta 6C klasės mokinių ir septintokų per technologijų pamokas (mokytoja V. Veršilaitė) pagamintų paukščių paroda. Pasibaigus trumpai edukacijai apie paukščius mes, 2B klasės mokiniai, pristatėme projektą tema „Kaip sumažinti kuro naudojimą“. Papasakojome apie tai, kaip vyksta šiltnamio efekto procesas, apie didžiulę žmogaus įtaką šio efekto susidarymui, apie katastrofiškas jo pasekmes Žemei. Pateikėme pasiūlymų, kaip sumažinti mūsų įtaką Žemės taršai. Po to kartu pažiūrėjome du mokomuosius filmukus apie atsinaujinančius energijos šaltinius bei klimato kaitą.  Pamokos pabaigoje gamtos mokytoja su mokiniais dar kartą aptarė šios dienos reikšmę. Kiekvienas mokinys išsakė savo mintis, kaip gali prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo.

Žemės diena – priminimas, jog rūpintis mūsų planetos išsaugojimu privalome visi. Juk nuo to, kaip mes elgsimės su gamta, priklausys mūsų pačių ateitis.

Urtė Stoškutė, 2b

                                                                                                         

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos