Sąmoningumo didinimo mėnuo „BE PATYČIŲ 2024“

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-04-05
  • Kategorija: Renginiai

Kovo mėnesį Vievio gimnazijoje vyko įvairios veiklos, susijusios su patyčių prevencija, intervencija.

Per klasių valandėles, kurias vedė auklėtojai, konfliktų valdymo programos „Taiki mokykla“ užsiėmimus, kuriuos 5 klasių mokiniams rengė ID klasės mokinės Kamilė Lučkovskytė ir Karolina Mančunska, diskutuota, kodėl svarbu gebėti reikšti savo nuomonę taikiai, nekonfliktuojant.

Gimnazijos erdvėse mokiniams ir mokytojams buvo platinami informaciniai lankstinukai apie konfliktų valdymą, patyčių prevenciją.

Kovo 18 dieną vyko arbatos popietė  „Aš esu draugas“, kurios metu socialinė pedagogė su mokiniais kalbėjosi apie draugystę, jos svarbą, draugų reikšmę gyvenime, patyčių žalą ir, gurkšnodami arbatą, draugams gamino atvirukus, suvenyrus. Ilgai nesinorėjo skirstytis, šiltas ir jaukus pasibuvimas skatino džiugią nuotaiką ir bendrumo jausmą.

Prie akcijos „BE PATYČIŲ“ prisidėjo ir Mokinių taryba. Kovo 25 d. po  dviejų pamokų gimnazijos kieme bendruomenės nariai buvo pakviesti apkabinti vieni kitus. Visi linkėjo santarvės, susikalbėjimo. Mokiniai stebėjosi, kiek daug kiekvienam žmogui reiškia apsikabinimas. Manoma, kad taip žmonės pasikeičia dvasine šiluma.

Kovo 28 dieną gimnazijos direktorius ir socialinė pedagogė mokytojų kambaryje surengė ,,Padėkos popietę“ – mokytojus vaišino arbata ir saldėsiais, taip primindami, kad padėka yra labai svarbi kuriant darnius, tvarius santykius.

Mokiniai aktyviai dalyvavo visose veiklose, mokėsi bendravimo, paremto supratimu ir pagarba.

Veiklų organizatorė Aistė Apyvalienė, Vievio gimnazijos socialinė pedagogė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos