Tikri ir išgalvoti pasakojimai apie gyvūnus

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-04-22
  • Kategorija: Renginiai

Ar knygų skaitymas šių laikų mokiniui yra vertybė? Į šį klausimą iš savo patirties tikrai galėtų atsakyti 6C klasės mokiniai, kuriuos 2024-04-18 Vievio Lazdynų Pėlėdos bibliotekoje į baigiamąjį integruotų lietuvių ir anglų kalbų pamokų ciklo renginį „Tikri ir išgalvoti pasakojimai apie gyvūnus“ subūrė knyga ir meilė skaitymui.

Vievio gimnazijos bibliotekos vedėja V. Selskienė kovo mėnesio pradžioje atrinko 25 knygas, tinkamas skaityti šeštų klasių mokiniams. Mokiniai šias knygeles skaitė, o lietuvių kalbos mokytoja I.Baliūnienė prižiūrėjo šį procesą bei padėjo paruošti knygų turinio atpasakojimus lietuvių kalba. Tada mokiniai anglų kalbos pamokų metu paruošė knygų siužetų atpasakojimus užsienio kalba. Mokiniai taip pat parašė ir neišgalvotus, o tikrais faktais paremtus pasakojimus apie savo augintinius. Tie mokiniai, kurie gyvūno namuose neturi, pasvajojo apie gyvūną, kurį norėtų priimti į šeimą ir parašė jo aprašymą. Mokytojos E.Juknevičiūtė ir E.Šablinskaja padėjo šiuos tekstus išversti į anglų kalbą. Tuomet parašyti tekstai sugulė į elektronines knygas. Mokiniai paruošė įdomias, gražiai dekoruotas elektronines knygas ir sugeneravo joms QR kodus. Kiekvienas klasės mokinys paruošė savo knygos pristatymą žodžiu.

Baigiamajame renginyje mokiniai drąsiai ir sklandžiai pristatinėjo savo knygas, tobulino viešojo kalbėjimo įgūdžius. Mokiniai atidžiai klausė vieni kitų, uždavė daug klausimų. Kalbėjo apie skaitymo svarbą, nagrinėjo knygų kūrimo procesą bei iššūkius, su kuriais susidūrė rašydami ir skaitydami knygas. Kai kurie mokiniai pasvarstė galimybę sukurti ir knygą apie savo augintinį, nes pokalbio metu paaiškėjo, kad tikrais faktais paremtos knygos yra įdomesnės ir įtraukesnės.

Renginį stebėjo du bibliotekos darbuotojai, vienas iš jų – Siamo veislės katinas. Manau, jis daug galėtų papasakoti apie skaitymo svarbą, tik paklausti jo nespėjome, nes renginiui pasibaigus jis išskubėjo ieškoti nuotykių, kuriuos galbūt kada nors papasakos savo knygose dabartiniai 6C klasės mokiniai.

Elina Šablinskaja, anglų kalbos mokytoja

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas