INFORMACIJA APIE ELEKTRONINIŲ CIGAREČIŲ DETEKTORIŲ ĮRENGIMĄ GIMNAZIJOJE

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-05-06
  • Kategorija: Svarbu!

Visuose gimnazijos mokinių tualetuose įrengti elektroninių cigarečių dūmų, garų detektoriai. Jie yra jau aktyvuoti ir veikia nuo 2024 m. gegužės 6 d.

Detektorius yra įrenginys, kuris aptinka elektroninių cigarečių dūmus ar garus. Jame įrengti įvairių formų jutikliai, kurie reaguoja į cheminės sudėties pokyčius, esančius elektroninių cigarečių dūmuose.

Kai šie jutikliai aptinka dūmus (per kelias sekundes), detektorius įspėja gimnazijos atsakingus asmenis apie elektroninių cigarečių vartojimą patalpose.

Detektorius nuolat tikrina, ar aplinkoje nėra draudžiamų dalelių, ir duomenis per WI-FI siunčia į duomenų valdiklį, kuris apdoroja visą informaciją.

Įtarę mokinius, kurie rūkė elektronines cigaretes, vadovaujamės gimnazijos mokinių elgesio taisyklių 5.2 punktu: „Nulinė tolerancija mokiniams, rūkantiems, vartojantiems alkoholį, psichoaktyvias medžiagas gimnazijoje ir jos teritorijoje. Apie nusižengimus: rūkymą, alkoholio vartojimą, draudžiamų medžiagų įsinešimą į gimnaziją ir jos teritoriją, buvimą apsvaigus nuo psichoaktyvių medžiagų, informuojama policija, pranešama Gimnazijos direktoriui, mokinių tėvams (globėjams, rūpintojams)“.

Šio projekto kaina – 6700 Eur. Gimnazijos tarybai pritarus 3700 Eur sumokėti iš gimnazijos 1,2 proc. pajamų mokesčio surinkto fondo ir 3000 Eur – iš gimnazijos biudžeto (straipsnis „Kitos prekės ir paslaugos“).

Direktorius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos