Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-03-12
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 11-ąją sukanka 32-eji metai, kai buvo pasirašytas Lietuvos istorijai svarbiausias dokumentas – Lietuvos Nepriklausomybės Aktas. Šis dokumentas valstybei žymėjo naują pradžią, naują kelią į demokratiją, į laisvę. Ta laisvė vienijo žmones, įkvėpė naujam etapui, kuriame neliko vietos karui, priespaudai ir įvairioms negandoms. Šįmet Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena kaip niekada svarbi ir prasminga! 

Kovo 10 d. gimnazijoje vyko šventinis minėjimas-koncertas. Renginys prasidėjo gimnazijos bendruomenei giedant Lietuvos Respublikos himną. Renginį vedė gimnazistės Mingailė Čirvinskaitė ir Vakarė Bliujūtė. Jos pabrėžė, kad minėdami Lietuvai svarbią šventę, išreikšime palaikymą sesėms ir broliams ukrainiečiams, šiuo metu kovojantiems už savo laisvę, savo nepriklausomybę. Visus susirinkusius pasveikino gimnazijos direktorius Gintaras Dobilaitis. Jis sakė: „Šiais metais mūsų šventę aptemdė karas. Jau dvi savaites vyksta karas Ukrainoje, Europos šalyje, XXI amžiuje. Karas jau nusinešė šimtus karių ir civilių gyventojų gyvybių. Du milijonai Ukrainos gyventojų, daugiausia moterų ir vaikų, paliko tėvynę ir tapo pabėgėliais.<…> Mokyklinio amžiaus vaikai turi mokytis ir bus priimti į Lietuvos švietimo įstaigas. Gimnazija yra pasiruošusi priimti vaikus iš Ukrainos. Tikiuosi, kad visi būsime pilietiški ir solidarūs su agresijos aukomis.“ Tylos minute pagerbtas žuvusiųjų už Ukrainos laisvę atminimas. Gimnazijos jaunių choras padainavo V. Augustino dainą „Tėvyne, giedu naują giesmę“ ir A. Kulikausko aranžuotą dainą ,,Giedu giesmelę“ (eilės A. Baranausko). D. Liubinienės sukurtą dainą ,,Lietuvai“ atliko Aida Aliubavičiūtė. Žiūrovai susižavėję klausėsi berniukų ansamblio ir solistų Kotrynos ir Mato Čižų atliekamos dainos ,,Svarbiausi žodžiai“ (autorė I.Šeduikienė) bei Liutauro Paškevičiaus dainuojamos lietuvių karinės-istorinės dainos ,,Ei, Lietuvos kareivėliai“. Nuotaikingus kūrinius dovanojo Vievio gimnazijos mišrus choras. Koncerto pabaigoje skambėjo ukrainiečių patriotinė daina „Ой у лузі червона калина“.

Visiems buvo smagu pabūti kartu ir pajusti, kad tikrai mylime savo kraštą. Ir pasidžiaugti, jog šiandien turime daug – laisvą Lietuvą.

Visos gimnazijos bendruomenės vardu dėkojame muzikos mokytojai Daliai Davidavičienei, kitiems šventės organizatoriams. Dėkojame visiems mokytojams, kurie moko mylėti ir puoselėti savo kraštą, branginti savo šalies nepriklausomybę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos