Pilietinė akcija „Neužmirštuolė“

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2023-01-17
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 13 d. šeštų klasių auklėtojai R. Peleckienė, D. Charūnaitė ir M. Franckevičius organizavo pilietinę akciją „Neužmirštuolė, skirta Laisvės kovotojams“. Pilietinės akcijos tikslai:
prisiminti, kaip sovietų kariuomenė bandė įvykdyti perversmą Lietuvoje, nuversti teisėtą Lietuvos valdžią ir kaip Lietuvos piliečiai apgynė valstybės nepriklausomybę; puoselėti istorinę atmintį bei patriotiškumą; prisiminti ir pagerbti žuvusius bei nukentėjusius valstybės gynėjus.

Akciją mokiniai pradėjo įsisegdami neužmirštuolės žiedą.  8.00 val. visi prisijungė prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“ – languose uždegė žvakutes, kurios simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę. Vėliau vyko klasės valandėlės, kurių metu auklėtojai parodė filmų apie tos dienos įvykius ištraukas ir papasakojo apie žuvusiuosius. Mokiniai žuvusiųjų atminimą pagerbė tylos minute. Tuomet šeštokai iš popierinių neužmirštuolių žiedų ir Lietuvos vėliavėlių suformavo dekoraciją, skirtą Sausio 13-ajai.  

Minėdami šią dieną, pagerbiame šalies patriotus, kurie 1991 metų sausio 13 dieną paaukojo savo gyvybę kovoje už mūsų visų nepriklausomybę bei geresnę Lietuvos ateitį.

                                                                 Mokytoja R. Peleckienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos