Atvirlaiškiai priartina pasaulį

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-10-28
  • Kategorija: Renginiai

Spalio mėnesį švenčiama Pasaulinė pašto diena. Nors šventė profesinė, bet verta paminėti ne tik šią dieną, bet ir iš arčiau pažinti pašto kasdienybę. Tad 7b klasės mokiniams vyko kelių pamokų ciklas ,,Atvirlaiškio kelionė“. Pamokų ciklą organizavo ir vedė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja D. Raslanienė.

Netradicinėje lietuvių kalbos pamokoje mokiniai susitiko su atvirlaiškių kolekcioniere, kuri pasakojo atvirlaiškių istoriją ir atskleidė įdomią galimybę pažinti pasaulį. Mokiniai ne tik klausė patarimų, bet ir domėjosi, klausinėjo ir suprato, kad atvirlaiškiai padeda bendrauti. Kita pamoka vyko  netradicinėje aplinkoje – Vievio pašte. Vievio pašto skyriaus vedėja Diana Dambrauskaitė pasakojo apie laiško kelionę, keliamus reikalavimus siunčiant laišką. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti darbo kasdienybę, susipažino su pašto darbo procesu bei paštininko profesija, išsiaiškino, kaip reikia užrašyti ir išsiųsti atvirlaiškį. 

Įgiję teorinės patirties mokiniai turėjo atlikti praktinę užduotį – parašyti atvirlaiškį kitoje gimnazijoje besimokančiam bendraamžiui. Ši užduotis kėlė atsakomybės jausmą, smalsumą. Atvirlaiškiai  iškeliavo, bet ar sulauks 7b klasės mokiniai atsakymų?

Po ilgo ir nekantraus  laukimo mokiniai sulaukė atvirlaiškių. Vadinasi, bendravimas laiškais yra lėtesnis, bet savaip žavus.

                                                                                                                                                                                                               Mokytoja D. Raslanienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos