Pilietiškumo ugdymas ir karjeros galimybės Lietuvos kariuomenėje

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-10-25
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 21d. Vievio gimnazijoje lankėsi Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Vilniaus RKPKS Trakų poskyrio verbuotojai grandinis A. Česnulevičius ir grandinis D. Černiauskas. Į susitikimą su kariuomenės atstovais rinkosi 1a, 1b, 1c ir 2c klasių mokiniai.

Paskaitos tikslas – ugdyti mokinių pilietiškumą ir supažindinti su karjeros galimybėmis Lietuvos kariuomenėje. Moksleiviai buvo supažindinti su krašto apsaugos sistema, Lietuvos kariuomenės tarnybos būdais, informuoti apie nuolatinę privalomąją karo tarnybą ir apie galimybę tapti krašto apsaugos savanoriu ar studijuoti karo akademijoje. Kariai akcentavo, kad kariuomenei svarbios bendražmogiškosios vertybės – patriotizmas, sąžiningumas, drąsa, pasiaukojimas. Svečiai pasidalijo mintimis ne tik apie karo tarnybą, bet ir paaiškino, kuo svarbi ši profesija, kokie privalumai  ir kokios yra karjeros galimybės.

Mokiniai klausinėjo, domėjosi ir aktyviausi buvo apdovanoti prizais. Kariai pažadėjo dar kartą atvykti ir pabendrauti su kitų klasių mokiniais. Susitikimą organizavo istorijos mokytoja R. Peleckienė ir jai talkino istorijos mokytojas J. Rūškys.

                                                                                                                        Mokytoja D.Raslanienė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos