Pažinti Birštoną aktyviai

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-10-09
  • Kategorija: Renginiai

Dauguma sakytų, kad vasara – tinkamiausias laikas kelionėms, tačiau  saulėtas ir auksinis ruduo taip pat skatina keliauti. Šį kartą 6b, 6c, 7b klasių mokiniai ir jų auklėtojos  R.Peleckienė,  D.Charūnaitė,  D.Raslanienė nusprendė aplankyti Birštoną. Miestas  dažniausiai asocijuojasi su ramiais pasivaikščiojimais ir gaiviu pušyno oru, tad ką veikti energingiems mokiniams?

Spalio 7 dieną Vievio gimnazijos mokiniai (6b, 6c, 7b kl.) aplankė Birštoną ir dalyvavo edukacijoje ,,Pažink Birštoną aktyviai“. Orientacinės varžybos - tai puikus būdas pažinti miestą, derinti aktyvią veiklą su proto mankšta. Mokiniai turėjo įveikti logines ir kūrybines užduotis, taikyti įvairių dalykų žinias, susipažino su  edukatoriaus darbu, mokėsi priimti sprendimus ir dirbti komandoje. Šešių komandų varžybos buvo įvertintos. Laimėjo  ne tik greičiausiai, bet ir tiksliausiai užduotis atlikusios komandos. Nauja patirtis mokiniams buvo vertinga.

Įveikę orientacinių varžybų užduotis mokiniai leidosi ilgiausia Lietuvoje – net 600 metrų ilgio – rogučių trasa. Didžiausias iššūkis laukė 10 metrų aukštyje. Pramoga suteikė daug teigiamų emocijų! Tad kelionės pabaigoje beliko  Nemuno išvingiuotas Birštono apylinkes pamatyti iš aukštai - lipti į aukščiausią apžvalgos bokštą Lietuvoje, apžvelgti iš aukštybių  Birštono apylinkes, gėrėtis Nemuno kilpų regioninio parko kraštovaizdžiu.

Tad Birštoną aplankę mokiniai įsitikino – galima pažinti miestą kitaip. Aktyviai pailsėję, praturtinę žinias, įgiję bendravimo įgūdžių mokiniai dalijosi išvykos įspūdžiais.

                                                                                                                                                                                     Mokytoja D.Raslanienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas