Mokslo ir žinių diena

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-09-02
  • Kategorija: Renginiai

Rodos, nė apsižiūrėti nespėjome, o  obelys jau svarina vaisius, uogų raudoniu dabinasi šermukšniai, po laukus ima driektis lengvos voratinklių gijos, dažnėja rūkai, padangėje sūkuriuoja klegantys paukščių debesys... Atkeliavo ruduo. Kasmet jis prasideda švente – Mokslo ir žinių diena.

Šventinis renginys Vievio gimnazijoje prasidėjo skambiu jo vedėjų Evelinos Giraitytės ir Danieliaus Cibulsko pasisveikinimu: ,,Labas rytas!” Prie didelio būrio susirinkusiųjų pakviesti prisijungė abiturientai ir penktokai. Mažiausieji bendruomenės nariai nedrąsiai žengė pirmuosius žingsnius gimnazijoje. Juos vedusių abiturientų veiduose galėjai pastebėti ne tik šypsenas, bet ir jaudulį – jiems šie mokslo metai paskutiniai. Geriausi ketvirtų gimnazinių klasių mokiniai Kamilė Jančiauskaitė, Kamilė Mukaitė, Milita Milerytė, Deimantė Lobanovaitė, Rokas Grigoravičius, Vilius Karsokas, Matas Paškevičius ir Ignas Čižus į aikštę  įnešė Valstybinę Lietuvos Respublikos ir  Vievio gimnazijos vėliavas. Nuskambėjus Lietuvos Respublikos himnui, sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Gintaras Dobilaitis. ,,Gimnazija yra paruošta pradėti mokslo metus. Tikiuosi, kad mokslo metus pradėti pasiruošėte ir jūs, mieli mokiniai. Ateinate su tvirtu nusiteikimu pasiekti tam tikrų rezultatų, bendradarbiauti su mokytojais ir klasės draugais. Tikiuosi, kad mokiniai ir mokytojai gimnazijoje jausis gerai ir mokslo metai bus ne tik produktyvūs, bet ir smagūs“, – kalbėjo gimnazijos vadovas. Malonius sveikinimo žodžius mokiniams, jų tėveliams, mokytojams dovanojo Elektrėnų savivaldybės mero pavaduotojas Raimondas Ivaškevičius, Vievio seniūnas Zenonas Pukėnas, Vievio klebonas Alfonsas Kelmelis. Buvo apdovanoti konkurso ,,Metų mokinys“ nugalėtojai. Šįmet padėkos ir dovanos įteiktos šiems geriausiems mokiniams: Vakarei Maciukaitei, Deimantei Sabaitytei, Neilui Virpšai, Antanui Arlauskui, Ievai Jodkaitei, Elvinui Sukackui, Rokui Grigoravičiui. Metų dvyliktokas Nedas Svetlikauskas buvo apdovanotas Brandos atestatų įteikimo šventėje. Sveikinimus lydėjo 7B klasės mokinės Vaivos Apanavičiūtės atliekama daina ,,O mes vaikai”, gimnazijos šokių grupės pasirodymas.  Gražių žodžių mokytojams negailėjo abiturientai. Šventės vedėjai linkėjo, kad per naujus atradimus išmintingi žengtume teisingu keliu. Šventei pasibaigus, mokiniai kartu su auklėtojais susirinko į klases, kur vyko pirmoji pamoka – pirmasis žingsnis nelengvu mokslo keliu į platų žinių pasaulį.

2022/2023 mokslo metai prasidėjo. Sugrįžome į gimnaziją, kur mūsų laukia rūpestingi mokytojai, nuoširdūs draugai ir, žinoma, daug jėgų ir kantrybės reikalaujantis mūsų darbas.       

 Jaunieji žurnalistai

Nuotraukos:
Povilas Tenikis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos