Paskutinio skambučio šventė

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-05-29
  • Kategorija: Renginiai

Saulėtą gegužės 26 dienos popietę Vievio gimnazijoje aidėjo paskutinis skambutis. Šventė, kurios tema ,,Žydėjimas”, prasidėjo renginio vedėjų kvietimu pasitikti tuos, kuriuos paskutinis skambutis jaudina labiausiai – abiturientus. Jie, lydimi penktokų, iškilmingai įžengė į šventiškai papuoštą gimnazijos aktų salę, kur jų laukė mokytojai, trečių gimnazinių klasių mokiniai, tėveliai, svečiai. Renginį pradėjo mūsų gimnazijos jauniausieji. Jie sekė gėlėtą pasaką apie abiturientų praeitį bei padainavo smagią dainą „Vaikai po lelijom“. Apie tai, kas duota žmogui ir ką jis turėtų branginti,  dainavo berniukų ansamblis ir solistai Kotryna ir Matas Čižai – skambėjo daina ,,Gražiausi žodžiai“.

Tarti žodį buvo pakviestas gimnazijos direktorius G. Dobilaitis, kuris džiaugėsi, kad po dvejų metų pertraukos į gimnaziją grįžo tradicijos, džiaugėsi gerais abiturientų pasiekimais olimpiadose, konkursuose, linkėjo sėkmingai išlaikyti egzaminus. Direktorius ir pavaduotoja ugdymui V. Karmazienė įteikė dovanas olimpiadų bei konkursų nugalėtojams, kurie nedalyvavo Žvaigždučių šventėje. Gražaus ir įsimintino etapo pabaigą ir intensyvaus ruošimosi brandos egzaminams startą švenčiančius abiturientus sveikino Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis. Jaunyste žydinčioje šventėje dalyvavo ir Vievio miesto seniūnas Zenonas Pukėnas. Jis, pritardamas minčiai, jog abiturientai – tarsi miestelio žiedai, taip pat nepagailėjo gražių žodžių. Sveikinimą – šokį – dovanojo trečių gimnazinių klasių mokiniai. Į auklėtinius kreipėsi Violeta Debesienė. Ji sakė: „Šiandien jums skamba paskutinis skambutis, kviečiantis atsisveikinti su mokykla. Joje nuėjote dvylikos metų pažinimo kelią, išmokote draugauti, įveikti liūdesį ir nerimą, pajusti nesėkmių skonį ir pergalių džiaugsmą, juokauti, klysti ir pasitaisyti, o svarbiausia – įgijote daug žinių. Mes auklėtojos linkim, kad visiems pasisektų, kad kiekvienas surastumėt savo žvaigždę. Te ilgai neišblėsta mokyklinių metų atspindžiai“. Tėvelių vardu kalbėjęs Saulius Girčys padėkojo mokytojams už tai, kad buvo šalia jų vaikų visus šiuos aštuonerius mokslo metus.

„Pakvieskite  į širdį vasaros žydėjimą/ Su saulės šiluma ir su kvapu žiedų./ Juk taip ilgai į šitą metą ėjote,/ Tad pasidžiaukit su mumis kartu“, – kvietė renginio vedėjai abiturientus. Ir jaukioje šventėje skambėjo nuoširdžios padėkos mokytojams, klasių auklėtojoms, tėveliams ir visiems, su kuriais per daugelį metų ketvirtokai spėjo susigyventi. Muzikinį kūrinį – dainą ,,Pavasaris tėviškėje“ – išeinantiems į savarankišką gyvenimą dovanojo solistas Liutauras Paškevičius. Šventės vedėjai Lėja ir Pijus paragino tikėti, kad gamtoje ir žmogaus viduje yra amžinasis  žydėjimas, kuris paguodžia, suteikia stiprybės, vilties. Todėl kai reikės  nugalėti neviltį, kai reikės pailsėti nuo savęs ir nuo kitų, kai atsibos klausytis žodžių, tereikia apsidairyti ir pamatyti – koks žydėjimas!

Pasibaigus šventei, abiturientai, skambant dainai ,,Mūsų dienos kaip šventė“, iš salės buvo išlydėti plojimais ir šypsenomis.

Ir mes iš visos širdies Jums, mieli abiturientai,  linkime surasti gyvenime tai, kas nuolat stebintų ir teiktų džiaugsmo.

Gabija Šimkutė, Viktorija Nanartavičiūtė, jaunosios žurnalistės

 

 

Nuotraukos:
Povilas Tenikis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos