Išvyka į Rygą

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-05-17
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 14d. 5b, 5c ir 6b klasių mokiniai kartu su tėveliais ir mokytojomis R. Peleckiene, D. Charūnaite, D. Raslaniene keliavo į kaimyninės valstybės sostinę Rygą. Pažintinės kelionės tikslas – ugdyti bendruomeniškumo jausmą, plėsti mokinių pažintinį akiratį.

Mokiniai aplankė Rygos automobilių muziejų, kuriame pamatė didžiausią ir įvairiausią Baltijos senųjų motorinių transporto priemonių kolekciją. Vėliau grožėjosi Rygos senamiesčiu: Rygos pilis ir gynybinė siena, Domo katedra, Rotušės aikštė, namas su katinu. Kelionės pabaigoje aplankė Rygos zoologijos sodą, kuriame įkurdinta daugiau kaip 3500 gyvūnų. Keliautojai galėjo ne tik grožėtis, bet ir pažinti gyvosios gamtos pasaulį.

Taip pat kelionėje mokiniams gidė ne tik pasakojo įdomias istorijas, bet ir supažindino su jau išnykusiomis profesijomis. Tad edukacinė, pažintinė kelionė mokiniams prasminga – tai puiki galimybė ugdyti kompetencijas, integruoti karjeros ugdymą.

Smagu, kad kartu galėjo keliauti ir 5b klasės mokinys, atvykęs iš Ukrainos. Klasės bendruomenė nusprendė, kad padovanos kelionę bendraklasiui.

Kelionė mokiniams, jų tėveliams ir mokytojoms neprailgo, paliko gerų įspūdžių.

                                                                            Mokytojos D. Raslanienė, R. Peleckienė, D. Charūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos