Pasaulinė autizmo diena

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-04-20
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 2-ąją minima Pasaulinė autizmo supratimo diena. Jos tikslas – didinti visuomenės supratimą apie autizmą ir išreikšti palaikymą šį sutrikimą turintiems žmonėms bei jų šeimoms. Tai galima daryti įvairiais būdais: apsirengti mėlynos spalvos drabužiais, piešti mėlynos spalvos piešinukus, lietaus lašelius, pasipuošti mėlynos spalvos aksesuarais, nes mėlyna – simbolinė autizmo dienos spalva.

Šią dieną šiemet mūsų gimnazijos mokiniai minėjo kitaip. Balandžio 1 dieną IIA klasės gimnazistai kartu su mokytoja Aušra Malinauskaite-Sidorkina, socialine pedagoge Aiste Apyvaliene, gausia Vievio Jurgio Milančiaus pradinės mokyklos mokinukų ir jų mokytojų grupe, prisijungę prie socialines akcijos ,,Mes skirtingi, mes panašūs”, ėjo „Camino Lituano“ kelio atkarpą. „Camino Lituano“ – tai piligriminis-kultūrinis kelias, einantis per visą Lietuvą ir įsiliejantis Europos Šv. Jokūbo kelių tinklą. Ir šį kartą „Camino Lituano“ kelias buvo puikus pasirinkimas eiti ‒ eiti fiziškai, eiti dvasiškai, eiti pažinti pasaulio. Mums tai nebuvo tik ėjimas – tai buvo žygis, vienijantis visas Elektrėnų savivaldybės įstaigas. Mes, vieviečiai, keliavome į Vievio Šv. Onos bažnyčią ne tik pasimelsti už tuos, kurie turi autizmo spektro sutrikimų, bet ir mokytis pamatyti bei priimti šalia esantį žmogų tokį, koks jis yra. Vievio parapijos vikaras Povilas Tekorius mums priminė, kad mes visi esame skirtingi, kad nėra tobulų, bet visus mus sieja išskirtinumas. Vikaras palaimino kiekvieną mūsų ir mūsų gyvenimo kelią. Sustiprinti palaiminimo, trumpai sustojome miesto aikštėje prie popiežiaus Jono Pauliaus II paminklo. Kadangi akcijos simboliu buvo pasirinktas medis, kaip gyvybės, bendrystės ir stiprybės simbolis, pradinės mokyklos kieme kartu su šios mokyklos mokiniais papuošėme ąžuoliuką lašelio formos segtukais.

IIA ir IIB klasių gimnazistai tikybos pamokose diskutavo apie šalia mūsų esančius kitokius brolius ir seses. Dar kartą patvirtinome tiesą, jog visi esame skirtingi ir pasaulį matome savaip, tačiau kiekvienas vienodai esame verti supratimo ir meilės.

Vakarė Bliujūtė, IIA klasės mokinė, jaunoji žurnalistė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos